7. Uluslararası Göl Festivali Kortej Yürüyüşüyle Başladı - Son Dakika
Güncel

7. Uluslararası Göl Festivali Kortej Yürüyüşüyle Başladı

7. Uluslararası Göl Festivali Kortej Yürüyüşüyle Başladı

Küçükçekmece Belediyesi tarafından düzenlenen ve bir gelenek haline gelen Uluslararası Göl Festivali'nin 7.'si Taksim Meydanı'nda düzenlenen kortej yürüyüşüyle start aldı.

07.07.2012 16:47

Küçükçekmece Belediyesi tarafından düzenlenen ve bir gelenek haline gelen Uluslararası Göl Festivali'nin 7.'si Taksim Meydanı'nda düzenlenen kortej yürüyüşüyle start aldı.

Kortej yürüyüşü öncesi Küçükçekmece Nikah Sarayı'nda basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya, Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, Küçükçekmece AK Parti İlçe Başkanı Temel Karadeniz, CIOFF(Uluslararası Folklor Festivalleri ve Geleneksel Sanatlar Organizasyonları Birliği) Türkiye Temsilcileri, Brezilya, Polonya, Filistin, İtalya, Tayvan, Macaristan, Kanada ve Amerika'dan gelen çok sayıda konuk katıldı.

CIOFF'TAN İNTERNATIONAL SERTİFİKA

Basın toplantısında Göl Festivali'nin 7.'sini düzenlemenin mutluluğu ve heyecanı içerisinde olduklarının altını çizen Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, dostluk ve barışa vurgu yaptı. Yeniay, " Bugüne kadar yaptığımız festivallerde Küçükçekmece'de dünyanın çeşitli yerlerinden konukları bir araya getirdik ve barış ortamı içerisinde buluşturduk. Festivalimiz bu yıl da ülkemizdeki uluslararası festivallerden biri haline geldi. Bu da kısa zamanda festivalimizin elde ettiği başarıyı gösteriyor. CIOFF temsilcilerine festivalimize vermiş oldukları destekten dolayı teşekkür ederim" dedi. Toplantıda, CIOFF Türkiye Genel Sekreteri Muammer Arslan da Başkan Yeniay'a CIOFF İnternatıonal sertifikasını takdim etti.

EĞLENCE VE COŞKU DOLU KORTEJ YÜRÜYÜŞÜ

Çeşitli ülkelerden geleneksel halk dansları topluluklarının katıldığı festival kapsamında bu yıl geçmiş yılların dokümanter sunumu fotoğraflardan oluşan ve Beyoğlu Sanat Galerisi'nde açılan "Festivalin Ardından, Renkler ve Kültürler" isimli sergi gezildi. Ardından, Taksim Galatasaray Lisesi önünden başlayan kortej yürüyüşünde tüm dünya barış ve kardeşlik mesajları veren rengarenk görüntüler ortaya çıktı.

Taksim Meydanı'na devam eden yürüyüş boyunca misafir ülke gruplarına mehter takımı, kuklacılar ve hokkabazlar eşlik etti. Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, yürüyüş süresince korteji izleyen vatandaşlara karanfil dağıttı.

BEYAZ GÜVERCİNLER, BARIŞ İÇİN UÇTU

Yeniay, konuşmasının ardından ülke temsilcileriyle birlikte Taksim Cumhuriyet Anıtı'na çelenk bıraktı. Açılış töreninin sonunda tüm dünyanın dostluğu ve barışı adına, katılımcı ülke temsilcileriyle birlikte gökyüzüne beyaz güvercinler bırakıldı. Beyaz güvercinler, kardeşliğe ve barışa uçarken, halay çeken ülke gruplarının gösterileri de çevredeki vatandaşlar tarafından ilgiyle izlendi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 7. Uluslararası Göl Festivali Kortej Yürüyüşüyle Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement