81. İEF'ye Doğru - Son Dakika
Güncel

81. İEF'ye Doğru

Antakya Medeniyetleri Korosu'nun, 81.İzmir Enternasyonal Fuarı'nın (İEF) açılış töreninde konser vereceği belirtildi.

11.08.2012 12:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antakya Medeniyetleri Korosu'nun, 81. İzmir Enternasyonal Fuarı'nın (İEF) açılış töreninde konser vereceği belirtildi.

İZFAŞ Genel Müdür Vekili Mehmet Şakir Örs, yaptığı yazılı açıklamada, Müslüman, Yahudi ve Hristiyanlardan oluşan Antakya Medeniyetleri Korosu'nun 31 Ağustos cuma günü yapılacak 81. İzmir Enternasyonal Fuarı (İEF) açılış töreninde konser vereceğini belirtti.

Ücretsiz olarak izlenebilecek konserde Antakya Medeniyetler Korosu'nun fuar katılımcı ve ziyaretçilerine duygu dolu anlar yaşatacağına inandığını ifade eden Örs, şunları kaydetti:

" Kültürpark'ta 31 Ağustos-9 Eylül 2012 tarihleri arasında düzenlenecek İzmir Enternasyonal Fuarı, 81. kez kapılarını açıyor. 81. İzmir Enternasyonal Fuarı'nın çok özel etkinliklerle hatırlanmasını istiyoruz. Özünde barış teması olan Antakya Medeniyetler Korosu'nu, İzmir Fuarı'nda konuk edecek olmaktan mutluluk duyuyoruz. Koronun tüm dünyaya sevgi ve barış dileklerimizi iletecek bir aracı olmasının heyecanını yaşıyoruz. Barış şarkılarını, türkülerini hep birlikte söyleyeceğimiz konserin ilgiyle izleneceğini düşünüyoruz."

Üç semavi din ve altı medeniyetten din adamları ile bu dinlere mensup esnaf, öğretmen ve öğrencilerden oluşan koro, bugüne kadar Türkiye'nin yanı sıra yurt dışında New York, Berlin, Viyana, Atina, İskeçe, Zürih, Bern, Brüksel ve Paris'te de konserler vermişti.

Koro, 2012 yılı Nobel Barış Ödülü resmi adayları arasında da yer alıyor.

Muhabir: Tolga Albay/ Ufuk Kırabalı

Yayıncı: A. Fatih Tekcan - İZMİR

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement