9. Senfoni - Son Dakika
Kültür Sanat

9. Senfoni

9. Senfoni

Müzik tarihinin en önemli bestecilerinden Ludwig van Beethoven'ın klasik müzik klasikleri arasında yer alan görkemli bestesi 9. Senfoni'yi, 2 Şubat 2017'de İstanbul Devlet Opera ve Balesi iş birliğiyle gerçekleşecek L. van Beethoven 9.

02.02.2017 15:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Müzik tarihinin en önemli bestecilerinden Ludwig van Beethoven'ın klasik müzik klasikleri arasında yer alan görkemli bestesi 9. Senfoni'yi, 2 Şubat 2017'de İstanbul Devlet Opera ve Balesi iş birliğiyle gerçekleşecek L. van Beethoven 9. Senfoni Konseri kapsamında Zorlu PSM sahnesinde dinleyebilirsiniz!

Graz'daki Müzik ve Sahne Sanatları Üniversitesi'nden mezun olan ve Westminster Senfoni Korosu gibi prestijli topluluklarla çalışmasının ardından genç yaşta Devlet Çoksesli Korosu'nun sanat yönetmeni ve şefi pozisyonuna yükselmeyi başaran Cemi'i Can Deliorman'ın orkestra yönetmenliğini üstlendiği konserin koro yönetmenleri ise 2009'dan bu yana İstanbul Devlet Opera ve Balesi'nde repetitör olarak çalışan Paolo Villa, TRT İstanbul Gençlik Korosu ve İstanbul Devlet Orkestrası Çocuk Korosu'nun kurucusu olan; Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuvarı ve Haliç Üniversitesi'ndeki çalışmalarının yanı sıra geniş repertuvarıyla tanınan Gökçen Koray ve Ahmet Adnan Saygun'un öğrencilerinden, TRT Gençlik Korosu'nun yanı sıra ODTÜ Çoksesli Korosu'nu da yönetmiş Seval Irmak.

Bu unutulmaz etkinlikte Beethoven'ın 9. Senfoni'sini Zorlu PSM'de seyirciyle buluşturacak olan solistler ise Dilruba Akgün (soprano), Nesrin Gönüldağ (mezzo soprano), Bülent Külekçi (tenor) ve Suat Arıkan (bas-bariton).

2 Şubat 2017'de, İstanbul Devlet Opera ve Balesi'nin değerli sanatçıları, L. van Beethoven 9. Senfoni Konseri kapsamında efsane bestecinin unutulmaz eserini Zorlu PSM seyircisiyle buluşturacak!

Kaynak: Etkinlik.io

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement