94 Yıllık Gurur - Son Dakika
Güncel

94 Yıllık Gurur

94 Yıllık Gurur

MANİSA Büyükşehir Belediyesi, Manisa'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 94. yıldönümü dolayısıyla Kurtuluş Kahramanları Anıtı önünde bir dizi etkinlik düzenledi.

08.09.2016 14:48  Güncelleme: 14:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manisa Büyükşehir Belediyesi Şehzadeler Mehteri konseri ile kurtuluş coşkusu bir kat daha artarken, Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu'nun kurtuluş günü canlandırması ise duygu dolu anlar yaşattı.

Manisa'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 94. yıldönümü düzenlenen çeşitli etkinlikle kutlandı. Kurtuluş Kahramanları Anıtı önünde düzenlenen programa Manisa Vali Vekili Abdurrahman Koçoğlu, Manisa Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Güzgülü, Birinci Piyade Eğitim Tugay Komutanı Albay Şefik Güvenç, Emniyet Müdürü Fevzi Bilgiç, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Ergun Aksoy, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Doçent Doktor Nejdet Bilgi, günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma gerçekleştirdi.

Milli Mücadele Kahramanları Bu Oyunda Hayat Buldu

Daha sonra ise, Manisa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu tarafından, kurtuluş günü canlandırıldı. Bakırlı Mustafa Efe, Gördesli Makbule, Parti Pehlivan gibi milli mücadele kahramanlarının canlandırıldığı oyunda, İstiklal mücadelesi günlerini seyircilere duygu dolu anlar yaşattı.

Şehitlerimiz İçin Dualar Edildi

Manisa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu'nun oyunun ardından Hacı Yahya Camii İmam Hatibi Ahmet Aksoylu tarafından Kur'an-ı Kerim tilavetleri okundu. 75. Yıl Camii İmam Hatibi Halil Arslan tarafından okunan duada ise, eller semaya açılarak şehitlerimizin ruhlarına ithafen dualar edildi.

Protokol Duygu Dolu Anlar Yaşadı

Protokol daha sonra Çanakkale Şehitleri Anıtı ve Atatürk Sergi Salonu'nu ziyaret etti. Ulu Önder Mustafa Kemal önderliğindeki Türk Halkının kurtuluş mücadelesinin üç boyutlu ve sesli savaş canlandırmaları ile anlatıldığı ziyarette, protokol üyeleri duygu dolu anlar yaşadı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 94 Yıllık Gurur - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement