Gençlere Taş Çıkarıyor! 97 Yaşındaki İbrahim Dede Uzun Yaşamın Sırrını Paylaştı - Son Dakika
Güncel

Gençlere Taş Çıkarıyor! 97 Yaşındaki İbrahim Dede Uzun Yaşamın Sırrını Paylaştı

Malatya'da yaşayan 97 yaşındaki İbrahim Yıldırım, uzun yaşamasındaki sırrının her gün spor yapmak ve alkol ile sigaradan uzak durmak olduğunu söylüyor.

17.12.2017 11:58  Güncelleme: 16:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Malatya'da yaşayan 97 yaşındaki İbrahim Yıldırım, uzun yaşamasındaki sırrının her gün spor yapmak ve düzenli beslenmekten geçtiğini söyledi.

GÜNE SPOR YAPARAK BAŞLIYOR

Malatya'nın Yeşilyurt ilçesine bağlı Dilek Mahallesinde yaşayan 97 yaşındaki İbrahim dede, her sabah spor yaparak güne başlıyor. Nerdeyse bir asırlık yaşına rağmen, dinç ve dinamik olan İbrahim Dede'nin bu formu gençleri kıskandırıyor.

ALKOL VE SİGARYI HİÇ KULLANMAMIŞ

Hayatında hiç sigara içmeyen ve alkol almayan İbrahim dede, sporu da yaşamının olmazsa olmazlarından biri olarak görüyor. Her gün spor yapmanın yanı sıra bisiklet de sürdüğünü ifade eden Yıldırım, gençlere de öğüt vererek "Buradan gençlere sesleniyorum, spor yapsınlar, sigara içmesinler, alkol almasınlar. Mutlaka her zaman spor yapsınlar" dedi.

5 ÇOCUK, 23 TORUN SAHİBİ

Bir ay sonra 98 yaşına gireceğini belirten, İbrahim Dede dinç olmasını ise spora bağlıyor. 5 çocuk ve 23 torun sahibi olduğunu söyleyen Yıldırım, eşi öldükten sonra evlenmediğini ve 35 yıldır yalnız yaşadığını belirtti. Kendi yemeğini de kendisinin yaptığını anlatan Yıldırım, diğer ev işlerini de tek başına yaptığını ifade etti.

KENDİ BESLEDİĞİ HAYVANLARIN ETİNİ YİYOR

Yediği yemeklere de dikkat ettiğini kaydeden Yıldırım, et ihtiyacını da beslediği hayvanları keserek karşıladığını söyledi. Gençlere adeta taş çıkaran İbrahim Dede'nin, bu azmi ise görenlere örnek oluyor.

Gençlere Taş Çıkarıyor! 97 Yaşındaki İbrahim Dede Uzun Yaşamın Sırrını Paylaştı

Gençlere Taş Çıkarıyor! 97 Yaşındaki İbrahim Dede Uzun Yaşamın Sırrını Paylaştı
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Gençlere Taş Çıkarıyor! 97 Yaşındaki İbrahim Dede Uzun Yaşamın Sırrını Paylaştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (8)

  • Eskiye özlem: Uzun yaşamın sırrı her daim huzurdur huzur yoksa gerisi boş huzurun yoksa üzüntüyle sağlıkta elden gider sporla beslenmeyle alakası yoktur tabi bide takdir-i ilahiden bize biçilen ömürde önemlidir 25 3 Yanıtla
  • Alibaba: Allah sağlıklı iman dolu uzun ömürler versin 10 0 Yanıtla
  • benko: Helal ölsün 3 0 Yanıtla
  • ÇETO: GEL ÇETOY LA BAŞA ÇIK 0 1 Yanıtla
  • Murat: Helal sana. Dedem 0 0 Yanıtla
  • cengiz: kadın dırdırı olmadığındandır 0 0 Yanıtla
  • benko: Millet ufak bir tartışmada pompalı tüfekle ,, pooooooooooom , ,, diye birbirini yok ediyor,.....buna ne diyeceksiniz looooooo? Ya trafik canavarlari????? 0 0 Yanıtla
  • Mustafatan: Dayı iki yüzlü insanlardan uzak durduğu için ömrünü uzatmış olamaz mı? 0 0 Yanıtla

Advertisement