Ab, Azerbaycan'da İnsan Hakları Savunucularının Tutuklanmasından Endişeli - Son Dakika
Güncel

Ab, Azerbaycan'da İnsan Hakları Savunucularının Tutuklanmasından Endişeli

Avrupa Birliği (AB), Azerbaycan'ın önde gelen iki insan hakları savunucusunun tutuklanmasından endişe duyulduğunu bildirdi.

06.08.2014 16:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Avrupa Birliği (AB), Azerbaycan'ın önde gelen iki insan hakları savunucusunun tutuklanmasından endişe duyulduğunu bildirdi.

Azerbaycan'da Barış ve Demokrasi Enstitüsü Başkanı Leyla Yunus 30 Temmuz'da vatana ihanet, insan hakları savunucusu Resul Caferov ise 2 Ağustos'ta vergi kaçakçılığı suçlamalarıyla tutuklanmıştı.

AB Dışişleri Yüksek temsilcisi Catherine Ashton ve AB Komisyonu'nun genişleme ve komşuluk politikasından sorumlu üyesi Stefan Füle, ortak yazılı açıklamalarında, "Geçen hafta tutuklanan leyla Yunus'un hemen ardından Caferov'un tutuklanması, Azeri makamlarının sivil toplum ve kamusal söylem için alanı sistematik olarak kısıtladıkları izlenimini güçlendiriyor" dedi.

Yukarı Karabağ sorunu bağlamında bölgesel güvenlikle ilgili endişelerinin sürdüğünü belirten Ashton ve Füle, özellikle ihtilaf dönemlerinde temel özgürlüklerin savunulmasında sivil toplumun hayati rol oynadığını vurguladı. - Brüksel

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ab, Azerbaycan'da İnsan Hakları Savunucularının Tutuklanmasından Endişeli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement