AB'den Lübnan'a Destek - Son Dakika
Güncel

AB'den Lübnan'a Destek

AB\'den Lübnan\'a Destek

AB, aşırı uç grupların Lübnan’ın doğusuna yönelik saldırısını kınarken bu ülkenin toprak bütünlüğüne yönelik desteğini yineledi.

06.08.2014 13:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Avrupa Birliği (AB), Suriye sınırı yakınlarındaki Arsal bölgesinde aşırı uç grupların Lübnan Silahlı Kuvvetleri'ne (LAF) yönelik saldırılarını güçlü şekilde kınayarak, Lübnan'ın toprak bütünlüğüne, egemenliğine, bağımsızlığına, birliğine ve istikrarına yönelik desteğini yineledi.

AB Dışişleri ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton'ın sözcüsü Michael Mann, yaptığı yazılı açıklamada, LAF'ın ülkeyi ve halkını korumasına tam destek verdiklerini belirterek, Lübnanlı siyasi liderlerin terörizme ve şiddete dayalı aşırıcılığa son verme konusundaki kararlılığını memnuniyetle karşıladıklarını belirtti.

AB'nin, Suriye'deki çatışmanın sonucu olarak Lübnan'ın karşı karşıya kaldığı ciddi güvenlik sorunları, siyasi, ekonomik ve sosyal zorluklardan derin endişe duymayı sürdürdüğünün kaydedildiği açıklamada, "Bu zor zamanlarda Lübnan'ın etkili ve meşru devlet kurumlarına ihtiyacı var. Bu nedenle tüm Lübnanlıların ve uluslararası toplumun ülkedeki barış ve istikrarın korunması için Lübnan yetkililerine ve güvenlik birimlerine destek olması büyük önem taşıyor" denildi.

Açıklamada, AB'nin hem ikili ilişkiler bağlamında hem de Suriye krizine cevap olarak Lübnan'a destek sağlamayı sürdüreceğinin altı çizildi. - Brüksel

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel AB'den Lübnan'a Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement