AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Berger'den Başkan Savaş'a Ziyaret - Son Dakika
Genel

AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Berger'den Başkan Savaş'a Ziyaret

AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Berger'den Başkan Savaş'a ziyaret Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Savaş, Suriye'deki savaşı durdurmak için Avrupa Birliği'nin inisiyatif kullanmasını istedi Berger, Avrupa Birliği'nin Suriye'nin yanı sıra Irak, Lübnan gibi ülkelerde en büyük insani...

06.06.2017 13:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Berger'den Başkan Savaş'a ziyaret

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Savaş, Suriye'deki savaşı durdurmak için Avrupa Birliği'nin inisiyatif kullanmasını istedi

Berger, Avrupa Birliği'nin Suriye'nin yanı sıra Irak, Lübnan gibi ülkelerde en büyük insani yardım çalışmalarını yürüttüğünü söyledi

HATAY - Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Christian Berger, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş'ı makamında ziyaret etti. Berger, Avrupa Birliği'nin Suriye'nin yanı sıra Irak, Lübnan gibi ülkelerde en büyük insani yardım çalışmalarını yürüttüğünü söyledi.

Bir dizi ziyaret ve Saraykent Göçmen Sağlığı Eğitim Merkezi Devir Teslim Töreni için kente gelen Büyükelçi Berger ve beraberindeki heyet, Başkan Savaş'ı makamında ziyaret etti.

Başkan Savaş, Türkiye'nin AB'ye giriş sürecini "Bir dargın bir barışık nişanlılık" olarak nitelendirerek, "Son durum nasıl" diye sordu. Berger ise "Şu an iyi. Birkaç haftadır değişiklikler gerçekleşti. Aramızdaki işbirliğini göstermek için buradayız" dedi.

Başkan Lütfü Savaş da, Suriye'deki iç savaş nedeniyle Hatay'ın ve kent halkının psikolojik, sosyolojik ve ekolojik olarak yorulduğuna değinerek AB'nin bu savaşı durdurmak için inisiyatif göstermesini istedi. Savaş bu durumu, enfeksiyon bulaştıran bir hastalık olarak nitelendirerek, hastalığın tedavi edilmesinin en kalıcı çözüm olduğunu kaydetti.

AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Christian Berger ise Avrupa Birliği'nin, Suriye'nin yanı sıra Irak, Lübnan gibi ülkelerde en büyük insani yardım çalışmalarını yürüttüğüne dikkat çekerek, göçmenlerin tedavisine yönelik AB'nin ekonomik yardımlarıyla kentte inşa edilen Saraykent Göçmen Sağlığı Eğitim Merkezi'ni işaret etti.

AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Berger\'den Başkan Savaş\'a Ziyaret
Kaynak: İHA

Son Dakika Genel AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Berger'den Başkan Savaş'a Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement