ABD'deki Müzik Okuluna Kabul Edilen Caz Sanatçısı, 10 Yıl Sonra Mezun Olduğu Okulda Konser Verdi - Son Dakika
Kültür Sanat

ABD'deki Müzik Okuluna Kabul Edilen Caz Sanatçısı, 10 Yıl Sonra Mezun Olduğu Okulda Konser Verdi

ABD'deki müzik okuluna kabul edilen caz sanatçısı, 10 yıl sonra mezun olduğu okulda konser verdi GKV'de kariyer günleri Deniz Özçelik'le start aldıGAZİANTEP - ABD'de bulunan ünlü müzik okuluna kabul edilen caz sanatçısı Deniz Özçelik, mezun olduğu Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları 7.

03.05.2017 11:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ABD'deki müzik okuluna kabul edilen caz sanatçısı, 10 yıl sonra mezun olduğu okulda konser verdi

GKV'de kariyer günleri Deniz Özçelik'le start aldı

GAZİANTEP - ABD'de bulunan ünlü müzik okuluna kabul edilen caz sanatçısı Deniz Özçelik, mezun olduğu Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları 7.geleneksel kariyer günlerine katılarak, 10 yıl önce mezun olduğu okulda caz konseri vermenin mutluluğunu yaşadı.

Gaziantep kolej Vakfı Özel Okullarında 7.kariyer günlerinde mezun ettiği ve günümüzde toplumun farklı noktalarında çeşitli iş kollarında önemli yerlere gelmiş isimleri ağırlamaya başladı. Kariyer günlerinin startını eski mezunlarından uluslararası birçok başarıya imza atan Deniz Özçelik'in caz konseriyle yapan GKV Özel Okulları önümüzdeki günlerde de birçok ünlüyü ağırlayacak. Amerika'daki Berklee College of Music okuluna tam burslu olarak kabul edilen ünlü caz sanatçısı Deniz Özçelik, Kariyer Günleri kapsamında 10 yıl önce mezun olduğu Gaziantep'teki Kolej Vakfı Okullarında öğretmenleri ve arkadaşları ile buluşarak, caz konseri verdi.

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okullarının 53 yıldır binlerce mezun verdiğini ve bu mezunların Türkiye ve dünyanın bir çok yerinde önemli görevlerde bulunduğunu ifade eden GKV Mütevelli ve Yönetim Kurulu Başkanı Nüket Ersoy Deniz Özçelik'in özel bir öğrenci olduğunu ve farklı alanlarda bir çok yeteneğe sahip olduğunu ifade ederek "Çalışan herkes mühendis olabilir, mimar olabilir, bir çok meslek alanında başarılı olabilir ama bir Maria Callas veya bir Leyla Gencer olamaz. Deniz Özçelik sahip olduğu yetenekle bu sanatçılar arasında yıldızı parlayacak uluslararası bir isim olmaya aday. O mezun olduğu yıl ailesinin isteğiyle üniversite tercihini yaptı ve kazandı. Ancak ondaki yetenek onu daha sonra Amerika'ya taşıdı ve şimdi hayallerinin peşinde koşuyor. Ben onu gelecekte Maria Callas ve Leyla Gencer gibi evrensel isimler arasında göreceğime inanıyorum. Sevgili çocuklar sizler çevrenizin üzerinize monte etmeye çalıştığı mesleki rollerin değil, kendi hayallerinizin peşinde koşun. Kendi hayallerinizi gerçekleştirmek için çalışın. Sahip olduğunuz yetenekleri ortaya çıkararak sevebileceğiniz ve iz bırakabileceğiniz meslekleri edinmeye çalışın. Eminim başaracaksınızdır. Bugün Deniz Özçelik'in bunu başardığını hep beraber gördük. Kendisinin daha nice ulusal ve uluslararası başarılarda rol alacağına inanıyorum" dedi.

53 yıllık eğitimin köklü çınarı mezunlarını ağırlıyor

Kariyer günlerinin öğrencilerin gelecekte seçecekleri meslek dalları için büyük önem taşıdığını ifade eden Gaziantep Kolej Vakfı Liseleri Rehberlik Zümre Başkanı İpek Kundak, "Gaziantep Kolej Vakfı Okulları, Gaziantep'te yaşayan herkesin bir şekilde temasının olduğu bir okul, bir kültür ve bir yaşam geleneğidir. Bugün geleneksel olarak düzenlediğimiz kariyer günlerinin 7'incisinde öğrencilerimiz ve velilerimizle birlikteyiz. Aynı zamanda mezunumuz olan eğitimini Amerika'da tamamlamış, Deniz Özçelik bugün bizlerle beraber ve açılış konserimiz yapılıyor. Öğrencilerimize ve velilerimize hem akıllarındakileri sormak için bir fırsat tanıyacağız. Hem de mezunlarımızı öğrencilerimizi bir araya getiriyoruz" diye konuştu.

"GKV beni ben yapan yerlerden en özeli"

Kolej Vakfı 2007 yılı mezunlarından Deniz Özçelik caz konseri sonrası yaptığı açıklamada "Kolej Vakfından mezun olduktan sonra Boğaziçi Elektronik Mühendisliği bölümünü 2 yıl okudum. O sırada İstanbul Üniversitesi Müzikal Bölümüne birincilikle kabul edildim ve 2 yıl eğitim gördüm. Daha sonra Amerika'daki Berklee College of Music okuluna tam burslu olarak kabul edildim. Şu anda Türkiye'de Bilgi Üniversitesinde müzik okuyorum ve kendi albüm çalışmalarıma ve sahne almaya devam ediyorum. Kolej Vakfında iken kendimi şu anda evimde gibi hissediyorum. Sahneye çıkarken biraz heyecanlandım ama gerçekten burası benim en rahat olduğum bir yer. Burası beni ben yapan yerlerden en özeli. Kolej Vakfı sanat, kültür etkinlikleri ile gerçekten öğrencilerin kendi kariyerlerini belirlemesine dair çok önemli yollar çiziyor. Atatürk ilkeleri doğrultusunda çok müthiş bir eğitim veriyorlar ve ben bu okulda okuduğum için çok mutluyum" ifadelerini kullandı.

Gaziantep Kolej Vakfı Konferans Salonunda gerçekleşen caz konserine GKV Mütevelli ve Yönetim Kurulu Başkanı Nüket Ersoy, Celal Ersoy, Mütevelli Kurulu üyesi Avukat Aysel Tokatlı, Genel Müdür Müfit Taşlıyar, Genel Müdür Yardımcısı Can Hoşcan, Liseler Müdürü İsmet Tiryaki, Rehberlik Zümre Başkanı İpek Kundak, öğrenciler ile çok sayıda davetli katıldı.

GKV Özel Okulları tarafından startı verilen kariyer günlerine eski GKV mezunları katılarak meslekleri ve yaşam öyküleri hakkında öğrencilerle çeşitli paylaşımlarda bulunacak.

(OE-SD-

ABD\'deki Müzik Okuluna Kabul Edilen Caz Sanatçısı, 10 Yıl Sonra Mezun Olduğu Okulda Konser Verdi
Kaynak: İHA

Son Dakika Kültür Sanat ABD'deki Müzik Okuluna Kabul Edilen Caz Sanatçısı, 10 Yıl Sonra Mezun Olduğu Okulda Konser Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement