ABD ve AB'den Gezi davası kararlarına tepki: Kavala'nın haksız mahkumiyeti bitmeli - Son Dakika
Güncel

ABD ve AB'den Gezi davası kararlarına tepki: Kavala'nın haksız mahkumiyeti bitmeli

Gezi Parkı davasında verilen skandal kararların ardından ABD'den sabaha karşı açıklama geldi. ABD mesajında derin bir endişe ve hayal kırıklığı vurgusu yapılırken; AB de konuyla ilgili bir açıklama yayınladı. AB Açıklamasında da, Türkiye yargısının AİHM kararlarına uymasını ve Kavala dahil bütün sanıkların serbest bırakılması istendi.

26.04.2022 08:09  Güncelleme: 11:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ABD Dışişleri Bakanlığı Gezi Parkı davasında Osman Kavala'ya verilen ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasının "derin bir rahatsızlık ve hayal kırıklığı yarattığını" söyledi.

"TÜRKİYE'Yİ OSMAN KAVALA'YI SERBEST BIRAKMAYA DAVET EDİYORUZ"

Bakanlık'tan yapılan yazılı açıklamada "Kavala'nın adil olmayan bir şekilde hüküm giymesi insan hakları, temel özgürlükler ve hukukun üstünlüğüyle bağdaşmıyor. Türkiye'yi Osman Kavala'yı serbest bırakmaya davet ediyoruz. Türkiye'de sivil toplumun, medyanın, siyaset ve ekonomi alanındaki liderlerin yargı tarafından taciz edilmesinden büyük endişe duyuyoruz" ifadeleri yer aldı.

BİR TAHLİYE ÇAĞRISI DA ALMANYA'DAN

Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock da Osman Kavala'nın "Derhal tahliye edilmesi gerektiğini" ifade eden bir açıklama yaptı. Baerbock, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin daha önce bu yönde verdiği kararı hatırlattı ve Türkiye'nin de bu karara uyması gerektiğini söyledi.

ULUSLARARASI AF ÖRGÜTÜ DE KARARA TEPKİ GÖSTERDİ

Uluslararası Af Örgütü, Gezi Parkı davasında açıklanan cezaların adalete ve insan haklarına darbe olduğunu savundu. İnsan Hakları İzleme Örgütü (HRW) ise "Kararın mahkemede değil sarayda alındığını düşünüyoruz" dedi. Af Örgütü adına açıklama yapan Avrupa Direktörü Nils Muiznieks, temelsiz suçlamalar için delil gösterilemediğini söyledi ve davayı bir müthiş bir adalet komedisi olarak tanımladı. Muiznieks, "Adil olmayan bu karar Gezi davasının, bağımsız sesleri susturmak amacıyla açıldığını gösteriyor" dedi.

NE OLMUŞTU?

Gezi Parkı davasında iş insanı Osman Kavala "cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ni ortadan kaldırmaya teşebbüs" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmıştı. Mücella Yapıcı, Çiğdem Mater, Hakan Altınay, Mine Özerden, Can Atalay, Tayfun Kahraman ve Yiğit Ali Ekmekçi'ye de 18'er yıl hapis cezası verilmişti.

ABD ve AB\'den Gezi davası kararlarına tepki: Kavala\'nın haksız mahkumiyeti bitmeli

Son Dakika Güncel ABD ve AB'den Gezi davası kararlarına tepki: Kavala'nın haksız mahkumiyeti bitmeli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • Murat Kantarci: Eger ABD VE AB bu adamın uzerine çok düşüyorsa demekki bu adam bir hain gezi olayları basit bir olay değil devletimize 200 milyon tl zarar veren bir kalkışmadır kim olursa olsun devletimize zarar veren bırakın müebbet hapsi derhal dar ağacına asilmalıdır imha edilmelidir ABD pkk ypg ye destek veriyor abd kime destek veriyorsa kesin ve kesin haindir 11 3 Yanıtla
  • İBRAHİM ÇAĞLAYAN: BU KARAR ABD AB Yİ BAYA KİZDİRMİS DEMEKİ DOGRU KARAR CİKTİ 1 0 Yanıtla

Advertisement