Abel Xavıer, Davıd Beckham'la Takım Arkadaşı Olacak - Son Dakika
Spor

Abel Xavıer, Davıd Beckham'la Takım Arkadaşı Olacak

Bir Dönem Galatasaray Forması Giyen Portekizli Savunma Oyuncusu Abel Xavier, Middlesbrough'nun Sözleşme Yenilemeye Yanaşmamasının Ardından David Beckham'ın da Formasını Giyeceği Los Angeles Galaxy Takımıyla Anlaştı.

15.05.2007 12:22

Bir dönem Galatasaray forması giyen Portekizli savunma oyuncusu Abel Xavier, Middlesbrough'nun sözleşme yenilemeye yanaşmamasının ardından David Beckham'ın da formasını giyeceği Los Angeles Galaxy takımıyla anlaştı.

İngiltere Premier Lig'de doping kullandığı gerekçesiyle ceza alan ilk futbolcu olarak tarihe geçen Portekizli savunma oyuncusu Abel Xavier, takımı Middlesbrough'nun sözleşme yenilemeyi kabul etmemesi üzerine Los Angeles Galaxy takımıyla anlaştı. Konuyla ilgili bir açıklamada bulunan LA Galaxy Kulübü Başkanı ve Genel Menajeri Alexi Lalas, "Abel, takımımıza büyük bir tecrübe ve kişilik getirecek. O, büyük bir defans oyuncusu ve onun takımımıza gelecek olması bizi heyecanlandırıyor" dedi.

34 yaşındaki Abel Xavier, bir yıllık doping cezası dolduktan sonra geçtiğimiz Kasım ayında Middlesbrough'yla yeniden sözleşme yapmıştı. Ancak sezon sonu geldiğinde yeniden takımla masaya oturmak isteyen Portekizli oyuncu kulüpten ret cevabı alınca yeni kulüp arayışlarına başlamıştı.

17 yıllık profesyonel futbolculuk kariyeri boyunca başta İngiltere olmak üzere, Almanya, Hollanda, İtalya, Portekiz, İspanya ve Türkiye'de forma giyerek önemli bir tecrübe sahibi olan Xavier ise yeni takımıyla anlaşmasının ardından, "Futbol benim yaşamım ve kariyerime Los Angeles'da devam edeceğim için çok heyecanlıyım. Birleşik Devletlerde futbol gelişimini sürdürüyor ve ben onun bir parçası olacağım için gururluyum. Kazanmaya geliyorum" diye konuştu.

Major League Soccer (MLS) takımlarından Los Angeles Galaxy, sezon ortasında Real Madrid'in İngiliz yıldızı David Beckham'ı transfer ederek adını duyurmuştu. Beckham'ın, Temmuz ayında yeni takımına katılması bekleniyor.

(ERS-ERS-HO-S)

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Abel Xavıer, Davıd Beckham'la Takım Arkadaşı Olacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement