Adana'da Hanedan Düğünü - Son Dakika
Ekonomi

Adana'da Hanedan Düğünü

Son Osmanlı Padişahı Sultan Vahideddin'in Torununun Torunu Mesude Evliyazade ile Adanalı Zaimoğlu Ailesinin Varisi Tolga Zaimoğlu, Adana'da Park Zirve Sosyal Tesisleri'nde Düzenlenen Düğün Töreniyle Dünya Evine Girdi.

17.06.2007 04:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Son Osmanlı padişahı Sultan Vahideddin'in torununun torunu Mesude Evliyazade ile Adanalı Zaimoğlu ailesinin varisi Tolga Zaimoğlu, Adana'da Park Zirve Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen düğün töreniyle dünya evine girdi.

Bir süre önce Adana'nın Zaimoğlu ailesinin varisi Tolga Zaimoğlu ile nişanlanan son Osmanlı padişahı Sultan Vahideddin ile son Osmanlı sadrazamı Ahmet Tevfik Paşa'nın torunu Hümeyra Hanımsultan'ın kızı Hanzade Özbaş ile merhum Osman Refik Evliyazade'nin avukatlık yapan küçük kızı Mesude Evliyazade hayatlarını birleştirdi. Son Osmanlı padişahı Sultan Vahideddin'in torununun torunu Mesude Evliyazade'ye Park Zirve'de dillere destan bir düğün düzenlendi. Havuz başında muhteşem bir atmosferde gerçekleşen

düğünde Mesude Evliyazade ile Adana'nın köklü ailelerinden Zaimoğlu ailesinin varisi ve Lin Tekstil'in ortağı Tolga Zaimoğlu dünya evine girdi.

Adana'da yapılan düğüne 550 davetli katıldı. Ancak düğüne nikah memurunun gecikmesi üzerine düğün 1 saat geç başladı. Nikahını Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak'ın kıydığı düğünde Tolga Zaimoğlu ve Mesude Evliyazade'nin nikah şahitliğini ise Aylin Ataca, Müzeyyen İşler ile Selim Aksoy ve Serkan Aşıkoğlu yaptı. Zaimoğlu'nun varisi ve son Osmanlı padişahı Sultan Vahideddin'in torununun torununun bir arkadaş düğününde tanıştıkları ve ilk görüşte birbirine aşık oldukları bildirildi.

Geline, annesi Hanzade Özbaş tarafından düğününde kendisine hediye edilen Osmanlı laleleriyle bezeli ve Cumhuriyet'in Ayyıldızını taşıyan değerli taşlarla tasarlanmış taç takıldı. Düğüne Adana Valisi İlhan Atış, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, .Dr. İlber Ortaylı, şehzade Osman Selaheddin Osmanoğlu ile çok sayıda Osmanlı hanedanı mensubu katıldı.

(FK-KK-KK-Y)

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Adana'da Hanedan Düğünü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement