Adapazarı'nda 5 Minarelı 5 Bin Kişilik Cami Tartısması - Son Dakika
Güncel

Adapazarı'nda 5 Minarelı 5 Bin Kişilik Cami Tartısması

Adapazarı\'nda 5 Minarelı 5 Bin Kişilik Cami Tartısması

Cami ve Kuran Kursu Dernekleri Federasyonu Başkanı Recep Kıyak'ın Adapazarı kent merkezinde bulunan 2'nci derecede SİT alanı olan Atatürk Parkı'na 5 bin kişilik 5 minareli cami yapılması için Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ile görüşme yaptığını söylemesi kentte tartışmaya neden oldu.

12.09.2011 15:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cami ve Kuran Kursu Dernekleri Federasyonu Başkanı Recep Kıyak'ın Adapazarı kent merkezinde bulunan 2'nci derecede SİT alanı olan Atatürk Parkı'na 5 bin kişilik 5 minareli cami yapılması için Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ile görüşme yaptığını söylemesi kentte tartışmaya neden oldu.

Adapazarı kent merkezindeki Atatürk Parkı'na 5 bin kişilik cami yaptırılmasıyla ilgili proje, Camii ve Kuran Kursu Dernekleri Federasyonu Başkanı Recep Kıyak, 14 yönetim kurulu üyesi ile birlikte Ankara'da yaptığı bir dizi görüşme ardından gündeme geldi. Burada Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ile görüşen Federasyon Başkanı Recep Kıyak, Büyükşehir Belediyesi olan Sakarya'da büyük bir cami olmadığını Adapazarı merkezinde bulunan 2'nci derecede SİT alanı olan Atatürk Parkı'nın SİT alanından çıkartılarak, 5 bin kişilik 5 minareli cami yapılmasını istedi. Bekir Bozdağ, iddiaya göre bu projeye destek verdi.

Ancak şehir merkezinde SİT alanı olan bölgeye cami yapılma projesi Adapazarı'nda tartışma yarattı. İnşaat Mühendisleri Odası Sakarya Şube Başkanı Hüsnü Gürpınar, şunları söyledi:

"SİT alanlarının korunarak kullanılması gerekirken cami yapılmak istenmesi hayli ilginç. O zaman SİT alanı kalmaz. 5 bin kişilik simge camii yapılmak istenen Atatürk Parkı'nın hemen çevresinde Orhan Camii, Tozlu Camii, Ağa Camii ve Orta Camii var. Daha ilerilerinde de camiler varken bu projenin buraya yapılmak istenmesini anlam veremiyorum. Sakarya'ya simge camii yapılması isteniyorsa o zaman başka yerler de pekala olabilir. "

CHP Sakarya İl Başkanı Yaşar Erdem de, AK Parti Sakarya Milletvekili Ayhan Sefer Üstün'ün bir süre önce SİT alanlarının düzenlenmesiyle ilgili yaptığı açıklamadan sonra parka 5 bin kişilik cami yapılmasının gündeme gelmesini 'İlginç' olarak yorumladı. Erdem "Adapazarlı'nın nefes alacağı yerlere de ihtiyacı var. Üstelikte o bölgede 4 cami var" dedi.

Bu arada şehirde tartışılan cami projesini başlatan Federasyon Başkanı Recep Kıyak ise gelen tepkileri anlayamadıklarını belirterek şunları söyledi:

"Cami bugün merkez için büyük bir ihtiyaç. İnsanlar cuma namazını araç geçen yol kenarlarında sokaklarda kılıyor, hayatlarını tehlikeye atıyor. Ayrıca işyerleri aralarına sıkıştırılmış, 'mescit' demeye 1000 şahit isteyen yerlerde ibadet etmeye çalışıyorlar. Bütün bunları görmezden gelemeyiz. Bu sebeple o arazi üzerinde 5 bin kişilik güzel bir cami projemiz var. Bu projemizi hayata geçirmek istiyoruz. Yetkililerden yardım bekliyoruz. " - Sakarya/ Adapazarı

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Adapazarı'nda 5 Minarelı 5 Bin Kişilik Cami Tartısması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement