ADEM, Yıl Sonu Sergisini Açtı - Son Dakika
Yerel

ADEM, Yıl Sonu Sergisini Açtı

Muş Valiliği bünyesinde faaliyet gösteren Aile Destek Merkezi, yıl sonu sergisini açtı.

11.06.2015 17:16  Güncelleme: 17:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muş Valiliği bünyesinde faaliyet gösteren Aile Destek Merkezi (ADEM), yıl sonu sergisini açtı.

Muş ADEM bahçesinde düzenlenen sergiyi açan Vali Yardımcısı Zeliha Uyan, bu tür faaliyetlerle birçok mağduriyetin giderildiğini söyledi.

Muş'taki kadınların merkezle bütünleştiğini hatırlatan Uyan, merkezin önümüzdeki dönemlerde de devam etmesini arzu ettiğini ifade etti.

Uyan, şöyle konuştu:

"ADEM çok şey ifade ediyor aslında. Yaptığımız ziyaretlerde, kadınların çok mutlu olduğunu gördük. Burada verilen bu hizmetlerin çok yerinde olduğunu gördük. İnşallah önümüzdeki dönemde ADEM faaliyetleri devam edecek. Çünkü merkezimizde çok sayıda kurs açıldı ve bunlar herkese hitap ediyor. Özellikle ana okulu çocuklarımızın burada aldıkları eğitimi çok önemsiyorum. Eminim herkes bunlardan istifade etmiştir. Bu amaçla önümüzdeki dönemlerde daha kapsamlı ve daha güzel bir merkez hedefliyoruz."

Başta okuma yazma kursları olmak üzeri merkezde 13 branşta kurs verildiğini belirten ADEM Müdürü Özlem Yetkin Güler ise bugüne kadar yaklaşık 800 kişiyi mezun ettiklerini kaydetti.

Yetkin, "Kadınlara hizmet için bu kurslar açılmıştır. Amacımız kadınları evden çıkarmak, onları meslek sahibi yapmak, onları toplumla birleştirmektir" dedi.

Kursları başarıyla tamamlayan kadınlara sertifikalarının verilmesiyle son bulan törene, Belediye Başkanı Feyat Asya'nın eşi Suna Asya, İl Milli Eğitim Müdürü Cevdet Arslan, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hamdullah Karasu, kurum müdürleri ve davetliler katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel ADEM, Yıl Sonu Sergisini Açtı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement