Adnan Kahveci Ölümünün 22. Yılında Anıldı - Son Dakika
Güncel

Adnan Kahveci Ölümünün 22. Yılında Anıldı

Geçirdiği trafik kazasında eşi ve kızıyla hayatını kaybeden eski Devlet ve Maliye Bakanlarından Adnan Kahveci, ölümünün 22. yılında Kartal Yakacık'taki mezarı başında anıldı.

05.02.2015 13:03

Geçirdiği trafik kazasında eşi ve kızıyla hayatını kaybeden eski Devlet ve Maliye Bakanlarından Adnan Kahveci, ölümünün 22. yılında Kartal Yakacık'taki mezarı başında anıldı.

Kur'an-ı Kerim okunarak başlayan anma törenine, Kahveci'nin oğlu Cihan Kahveci, Çekmeköy Kaymakamı Cemal Hüsnü Kansız, Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz, Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, Adnan Kahveci Vakfı Başkanı Eyüp Kahveci, İstanbul Köprübaşı Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Osman Karamehmetoğlu ve vatandaşlar katıldı.

Törende, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın telgrafı okundu.

Erdoğan, mesajında şunları kaydetti:

"Milletimizin gönlünde müstesna bir yere sahip olan Adnan Kahveci, ülkemizin gelişmesine ve kalkınmasına yaptığı hizmetlerle her zaman saygı ve sevgiyle hatırlanacaktır. Adnan Kahveci, çalışkanlığı, dürüst ve yenilikçi yaklaşımlarıyla Türk siyasetinde önemli rol oynamış, kendinden sonraki nesillere yol gösterecek izleri bırakmıştır. Aramızdan ayrılışının 22. yıl dönümünde milletimizin yetiştirdiği kıymetli şahsiyet siyaset adamı merhum Adnan Kahveci'yi saygı ve rahmetle anıyorum."

Törende konuşan Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz de Adnan Kahveci'nin halkın arasında rahatlıkla dolaşabilen bir siyasetçi olduğunu anlatarak, "Kendisini halka kabul ettirebilen, ön seçimde sıra patlatıp birinci sıraya oturabilen, insan ayrımı yapmayan, her şeyden önemlisi bağımsız Türkiye yolunda kimilerinin 'milliyetçi', kimilerinin 'yurtsever' dediği, içinde yurt sevgisi olan herkese ışık olmuş bu insana, 22 yıldır sahip çıkılıyor. Biz politikacılar, en azından ben, onun yolunda yürümeye çalışıyoruz. Kendisini rahmetle anıyoruz" diye konuştu.

Kahveci'nin oğlu Cihan Kahveci ise "Siyasetçi ve bilim adamı olan babamın özellikle bu devirde gençlere örnek gösterilmesi gereken kişi olduğunu düşünüyorum" dedi. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Adnan Kahveci Ölümünün 22. Yılında Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement