Adnan Menderes Havalimanı'nda Karbon Salınımı Azaldı - Son Dakika
Güncel

Adnan Menderes Havalimanı'nda Karbon Salınımı Azaldı

Adnan Menderes Havalimanı\'nda Karbon Salınımı Azaldı

İzmir Adnan Menderes Havalimanı'NIN, ACI Europe Karbon Akreditasyonu programında izleme seviyesinden azaltma seviyesine yükseldiği bildirildi.

03.12.2013 17:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir Adnan Menderes Havalimanı'NIN, ACI Europe Karbon Akreditasyonu programında izleme seviyesinden azaltma seviyesine yükseldiği bildirildi.

TAV'dan yapılan yazılı açıklamada, İzmir Adnan Menderes Havalimanı karbon salımını azaltma yönündeki çalışmaların sertifikalandırıldığı belirtildi. Havalimanı işletmecilerinin çatı örgütü olan Airports Council International (ACI) Europe tarafından başlatılan "Havalimanı Karbon Akreditasyonu" programında Adnan Menderes Havalimanı'nın ikinci seviyeye yükseldiği belirtilen açıklamada, 2012 yılında karbon salımınının önceki yıla göre yaklaşık yüzde 2 oranında azalarak 6 bin 600 ton seviyesine indiği kaydedildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen TAV İzmir Genel Müdürü Erkan Balcı, işlettikleri havalimanlarında karbon ayak izini küçültmek üzere çok sayıda çalışma yürütüklerini vurgulayarak, "İzmir Adnan Menderes Havalimanı, bu çerçevede kuruluşundan bu yana öncü bir rol üstlenmek için çaba gösteriyor. Bu çabalarımızın sonuçlarının uluslararası standartlarda kabul görmesinden de memnuniyet duyuyoruz. Müşteri memnuniyeti ve hizmet kalitesini artırırken çevresel etkilerimizi en aza indirmek için çalışmaya devam edeceğiz" dedi.

İzmir Adnan Menderes Havalimanı'nın 2014'ün ilk çeyreğinde hizmete girmesi planlanan yeni iç hatlar terminalinin de çevre dostu olacak şekilde tasarlandığını kaydeden Balcı, yeni terminalde kullanılacak yağmur hasat sistemleri, gri su kullanım sistemi, PV fotovoltaik güneş enerji sistemleri ve trijenerasyon santraliyle enerji tüketimi ve su kullanımının en etken hale getirildiğini dile getirdi. - İzmir

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Adnan Menderes Havalimanı'nda Karbon Salınımı Azaldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement