Agit Minsk Grubu Eş Başkanları Azerbaycan'da - Son Dakika
Güncel

Agit Minsk Grubu Eş Başkanları Azerbaycan'da

Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Minsk Grubu eş başkanları, Yukarı Karabağ sorununun çözüm süreci çerçevesinde Azerbaycan'da temaslarda bulundu.

16.02.2015 17:33

Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Minsk Grubu eş başkanları, Yukarı Karabağ sorununun çözüm süreci çerçevesinde Azerbaycan'da temaslarda bulundu.

Eş bakanlar Rus İgor Popov, Fransız Pierre Andrieu, Amerikalı James B. Warlick ve AGİT özel temsilcisi Polonyalı Andrzej Kasprzyk, ilk olarak Cumhurbaşkanı İlham Aliyev tarafından kabul edildi.

Görüşmede, Ermenistan ve Azerbaycan arasındaki çatışma ve Yukarı Karabağ sorununun çözümü için yürütülen sürecin mevcut durumunun ele alındığı, yapılması gereken işlerle ilgili fikir alışverişinde bulunulduğu bildirildi.

Minsk Grubu eş başkanları daha sonra Savunma Bakanı Zakir Hasanov'la bir araya geldi. Savunma Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, toplantıda konuşan Hasanov, Azerbaycan topraklarının işgal altına olmasına, göçmen ve mültecilerin sorunlarına dikkati çekerek uluslararası kurumların sorunun çözümü için yaptığı girişimlerin sonuç vermediğini söyledi.

Toplantıda, Hasanov ve eş başkanların Ermenistan-Azerbaycan çatışması ve Yukarı Karabağ sorununun çözümü için fikir alışverişinde bulundukları kaydedildi.

Bakü temaslarını sürdüren eş başkanlar, Hasanov'un ardından Dışişleri Bakanı Elmar Memmedyarov ile bir araya geldi. Memmedyarov, eş başkanlardan Ermenistan'dan askeri birliklerini Azerbaycan topraklarından çekmesini talep etmelerini istedi.

Ermeni askerlerin Azerbaycan topraklarını terk etmesiyle sorunun çözümünde önemli ilerleme kaydedileceğini söyleyen Memmedyarov, barış anlaşması için ciddi müzakerelerin başlatılması gerektiğini, Azerbaycan'ın da buna hazır olduğunu vurguladı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Agit Minsk Grubu Eş Başkanları Azerbaycan'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement