Ağrı Yazıcı Barajı Yolu Hizmete Açıldı - Son Dakika
Güncel

Ağrı Yazıcı Barajı Yolu Hizmete Açıldı

Ağrı Yazıcı Barajı Yolu Hizmete Açıldı

Ağrı Valiliği İl Özel İdaresi tarafından asfaltlanan Yazıcı Barajı Yolu düzenlenen törenle hizmete açıldı.

04.09.2013 10:44  Güncelleme: 10:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Törene Ağrı Valisi Dr. Mehmet Tekinarslan, Ak Parti Ağrı Milletvekilleri Mehmet Kerim Yıldız, Ekrem Çelebi, Belediye Başkanı Hasan Arslan, Ak Parti İl Başkanı Abbas Aydın, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Cesim Gökçe, kurum müdürleri, STK ve Oda başkanları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Açılışta konuşan Ağrı Valisi Dr. Mehmet Tekinarslan, birlikte çalışmanın, fikir birliği etmenin, doğru bir fikrin etrafında bütünleşmenin ve ısrarlı takibin sonucunda bu yolun Ağrı'ya kazandırıldığını söyledi.

Bu yıl içerisinde 140 km civarında köy yolunun asfaltlanacağını belirten Vali Tekinarslan, "Geçmiş yıllarda yapmış olduğumuz yollarla beraber Ağrı'nın yollarının %10'nu tamamlamış oluyoruz. Bu çok önemli bir mesafe. Eğer bu hızla devam edersek 5 yılda Ağrı'nın bütün köy yollarını asfaltlamış olacağız. Şuanda sarp, kayalık arazi olan köylerimizin yollarını da kırıcı vasıtasıyla dozer vasıtasıyla yapmaya çalışıyoruz" diye konuştu.

Vali Tekinarslan, "Sayın Vekillerimiz, Özel İdare Genel Sekreterimiz ve İl Genel Meclis Üyelerimizin, mühendislerimizin projeyi yürüten arkadaşlarımızın özverili çalışmaları oldu, kararlı çalışmaları oldu. Orman ve Su İşleri Bakanımız Veysel Eroğlu'na özel olarak teşekkür ediyoruz. Bize verdikleri destekle bu yolun yapımını gerçekleştirdik. Sayın Bakanımız ilimize teşrif ettiklerinde de bu verdikleri desteğin, katkının amacına uygun kullanıldığını, yerinde harcandığını, zamanında yapıldığını ve halka hizmet olarak döndüğünü göreceklerdir" ifadelerini kullandı.

Millete hizmet noktasında çalışan bütün arkadaşlarımıza sahip çıkmamız gerektiğine değinen Vali Tekinarslan, konuşmasını şöyle sürdürdü;

"Biz bu yol civarında muhtelif mesire yerleri, mescit, tuvalet vs. düşünmüştü. Ama vatandaşlarımızdan 'bizim arazimiz var biz kendimiz yaparız' diyenler olmuş. O nedenle o konuya girmedik. Buralarda açılacak kahvehane, mesire alanları hem buradaki insanımıza ticari yarar sağlayacak hem de insanları istihdam edeceği kanaatindeyim."

Törende İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Cesim Gökçe, Ak Parti Ağrı Milletvekilleri Mehmet Kerim Yıldız, Ekrem Çelebi de birer konuşma yaptı.

Konuşmaların ardından kurdele kesimi gerçekleşirken, davetlilere döner ikramında bulunuldu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Ağrı Yazıcı Barajı Yolu Hizmete Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement