Ahmet Hamdi Akseki Anısına Genel Kültür Yarışması - Son Dakika
Güncel

Ahmet Hamdi Akseki Anısına Genel Kültür Yarışması

Akseki ilçesinde 3. Diyanet İşleri Başkanı Ahmet Hamdi Akseki'nin anısına genel kültür ve bilgi yarışması düzenlendi.

06.03.2018 19:19

Akseki ilçesinde 3. Diyanet İşleri Başkanı Ahmet Hamdi Akseki'nin anısına genel kültür ve bilgi yarışması düzenlendi.

Merhum Akseki, Gündoğmuş ve İbradı kaymakamlıkları ve belediye başkanlıklarının birlikte organize ettiği yarışmaya Akseki'deki liseler karması, İbradı ve Gündoğmuş liseleri katıldı.

Akseki Belediye Kültür Salonu'nda gerçekleştirilen genel kültür yarışmasında Gündoğmuş Lisesi birinci, Akseki Lisesi ikinci, İbradı Lisesi üçüncü oldu.

Akseki Kaymakamı Muhammed Emin Nasır, yaptığı konuşmada, Türkiye Cumhuriyeti'nin üçüncü Diyanet İşleri Başkanı olan ve İslam alimleri arasında önemli bir yeri bulunan Ahmet Hamdi Akseki anısına sosyal ve kültürel yarışmalar düzenlemeye karar verdiklerini söyledi.

Üç ilçede de ayrı ayrı sosyal ve kültürel etkinlikler gerçekleştirdiklerini belirten Nasır, "İlk olarak Gündoğmuş ilçesinde liseler arası voleybol turnuvası, İbradı ilçesinde ortaokullar arası genel kültür yarışmasını gerçekleştirdik. Son olarak da Akseki'de yapılan liseler arası kültür yarışması ile sonuçlandırdık." dedi.

Nasır, 2018-2019 eğitim öğretim yılında da Akseki'nin yetiştirdiği Rasih Kaplan, Osman Yüksel Serdengeçti ve Ömer Duruk anılarına da çeşitli etkinlikler düzenleyeceklerini ifade etti.

Etkinliklerde birinci olan okullara Akseki Kaymakamı Nasır, Gündoğmuş Kaymakamı Nursel Karahan, İbradı Kaymakamı Mustafa Çelik, Akseki Belediye Başkanı Mustafa İsmet Uysal, Akseki Cumhuriyet Savcısı Güner Topal, Gündoğmuş Belediye Başkanı Mehmet Özeren, İbradı Belediye Başkanı Serkan Küçükkuru, İlçe Emniyet Müdürü Bülent Cumhur Gözetici tarafından hediye çekleri, kupa ve madalyaları verildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ahmet Hamdi Akseki Anısına Genel Kültür Yarışması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement