Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Diyarbakır İl Müdürü Halit Açar Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Diyarbakır İl Müdürü Halit Açar Açıklaması

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Diyarbakır İl Müdürü Halit Açar, "Tüm bu çalışmalardan gurur ve sevinç duymak, plan ve projeler sunmak, hizmete katkı yapmak, desteklemek yerine, bazı basın organları tarafından yapılan haber, kurumumuz tarafından Diyarbakırımızın aziz insanlarına yapılan...

17.05.2019 16:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Diyarbakır İl Müdürü Halit Açar, "Tüm bu çalışmalardan gurur ve sevinç duymak, plan ve projeler sunmak, hizmete katkı yapmak, desteklemek yerine, bazı basın organları tarafından yapılan haber, kurumumuz tarafından Diyarbakırımızın aziz insanlarına yapılan hizmetleri engellemeye yöneliktir." dedi.

Açar, yaptığı açıklamada, Diyarbakır'da yayın yapan bazı yerel gazetelerde, İl Müdürlüğüne yönelik yapılan yersiz ve mesnetsiz ithamlar nedeniyle açıklama yapma gereği duyulduğunu belirtti.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, sosyal ve kültürel dokudaki aşınmalara karşı aile yapısının ve değerlerinin korunarak gelecek nesillere sağlıklı biçimde aktarılması için çalışmalarını sürdürdüğü kaydeden Açar, bu doğrultuda hiçbir ayırım yapılmadan, kucaklayıcı ve bütüncül bir yaklaşımla toplumun sosyal yardım ve korumaya ihtiyaç duyan kesimlerine yönelik yardım faaliyetlerinin düzenli ve etkin biçimde yürütüldüğünü bildirdi.

Sosyal Hizmet Merkezi sayısının 8'e çıkarıldığını aktaran Açar, milletin emaneti olan koruma altındaki çocukların zihnen, ruhen ve bedenen daha sağlıklı yetişmelerini sağlamak için yurt ve yuva tipi hizmet modelinden ev tipi hizmet modeline geçiş kapsamında çocuk yuvası ve kız yetiştirme yurdunun kapatılarak, 14 olan çocuk evleri sayısının 22'ye çıkarıldığı, 5 villadan müteşekkil çocuk evleri sitesinin açıldığını anımsattı.

Öncelikle terör örgütünün yakıcı ve yıkıcı eylemlerinin mağduru Sur ve Bağlar ilçesinde başlatılan hane ziyaretleriyle 2016 yılından itibaren 127 bin 608 hane ziyareti gerçekleştirildiğini ifade eden Açar, söz konusu gazetelerin yaptığı haberlerin gerçeği yansıtmadığını kaydetti.

Açar, şöyle devam etti:

"Devletimizin şefkat elini aziz Diyarbakır insanıyla buluşturma gayretimiz, basınımızın güzide temsilcileri ve tüm hemşehrilerimizin dikkati ve bilgisi dahilindedir. Hal böyle iken, tüm bu çalışmalardan gurur ve sevinç duymak, plan ve projeler sunmak, hizmete katkı yapmak, desteklemek yerine, bazı basın organları tarafından yapılan haber, kurumumuz tarafından Diyarbakırımızın aziz insanlarına yapılan hizmetleri engellemeye yöneliktir. Bakanlığının Gönül Elçileri Projesi kapsamında kamu kurum müdürlerinin eşleri sosyal sorumluluk çalışmaları kapsamında kadınlarımıza moral ve motivasyon olması açısından zaman zaman Kadın Konuk Evimizi ziyaret etmiş ve çeşitli etkinlikler düzenlenmiştir. Kadın konuk evimizde koruma ve bakım altında bulunan kadınlarımızın hiç bir şekilde görüntüleri paylaşılmamış, kadın konuk evlerinin adres ve iletişim bilgileri hiçbir yerde yer almamaktadır. Çocuk evlerinde kalan çocukların bakım tedbiri uygulandığı halde gizliliğinin ihlal edildiği ifadeleri gerçeği yansıtmamakta, çocuk evlerimizdeki her türlü etkinlik yayınlanırken çocuklarımızın yüzü hiçbir şekilde gösterilmemektedir."

Daha önce makam aracı olarak kullanılan aracın kurumun hizmet birimlerince kullanıldığını bildiren Açar, "Adı geçen basın organlarının, haber kaynakları tarafından kasıtlı ve kötü niyetle yönlendirildiği, zira paylaşılan bilgilerin, hukuk ve toplumsal değerlere aykırı bir tarafı gerçekten bulunmadığının bilinmesini ve yıpratma ve hizmet etmekten alıkoymaya yönelik bu tür durumların bizi Diyarbakırımıza hizmet etmekten alıkoyamayacaktır." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Diyarbakır İl Müdürü Halit Açar Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement