AK Parti 3. Olağanüstü Büyük Kongresi - Son Dakika
Güncel

AK Parti 3. Olağanüstü Büyük Kongresi

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, "Herkes şunu iyi bilsin ki, FETÖ bölücü terör örgütü, DEAŞ ve bütün terör örgütleriyle mücadele bizim istiklal ve istikbal meselemizdir.

21.05.2017 14:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, "Herkes şunu iyi bilsin ki, FETÖ bölücü terör örgütü, DEAŞ ve bütün terör örgütleriyle mücadele bizim istiklal ve istikbal meselemizdir. Bu mücadelemiz, aynı kararlılıkla devam edecektir. Ancak mücadeleyi yaparken merhametle değil adaletle davranmaya devam edeceğiz." dedi.

Yıldırım, Ankara Spor Salonu'nda düzenlenen AK Parti 3. Olağanüstü Büyük Kongresi'nin açılışında yaptığı konuşmada, Türkiye'ye hizmet etmenin kendileri için bir borç olduğunu bildirdi.

AK Parti ile millet arasındaki gönül bağının her geçen gün daha da güçlendiğini vurgulayan Yıldırım, AK Parti'nin her geçen yıl güven tazelediğini belirtti. Yıldırım, "Bizim partimizde makam, mevki derdi olmaz. Partimiz, milletin derdiyle dertlenir, milletin derdine derman olur." diye konuştu.

AK Parti'nin herhangi bir siyasi parti olmadığını, milletin partisi olduğunu vurgulayan Yıldırım, şöyle devam etti:

"AK Parti, 1071 yılında Alparslan ile Malazgirt'te başlayan, 1919'da Mustafa Kemal'in kurtuluş mücadelesine kadar uzanan tarihi bir yolculuğun eseridir. Demokrasiyi, 'Yeter, söz milletindir.' diye özetleyen Menderes'ten günümüze kadar uzanan demokrasiyi taçlandırmış partinin adıdır. AK Partili olmak, ülkemizin şanlı tarihiyle övünmek, bugünlerden yarınları hayal etmektir. AK Partili olmak, Alparslan'dan Osman Bey'e, Fatih'ten, Kanuni'den Gazi Mustafa Kemal'e varan tarihi geçmişinden ilham almaktır. Malazgirt'i, Kayı boyunu, Söğüt'ü anlamak, Samsun'da yakılan meşaleyi yarınlara taşımaktır. AK Partili olmak, Şeyh Edebali'nin devlet terbiyesini, 'İnsanı yaşat ki devlet yaşasın.' anlayışını özümsemektir. AK Partili olmak kibirden uzak olmak, tevazu sahibi olmaktır. AK Parti'de hesabilik değil hasbilik esastır. Bizi biz yapan değerler işte bunlardır. AK Partili olmak, şehidine Fatiha göndermek, gazisine hürmet etmektir."

"2053, 2071 vizyonu için bugünden yarını hazırlayacağız"

Başbakan Binali Yıldırım, AK Partili olmanın Mehmet Akif'ten Çanakkale'yi haykırmak ve bayrağı Arif Nihat Asya'nın methiyesiyle hissetmek olduğunu ifade etti. "Ey, mavi göklerin beyaz ve kızıl süsü. Kız kardeşimin gelinliği, şehidimin son örtüsü. Işık ışık, dalga dalga bayrağım, senin destanını okudum, senin destanını yazacağım." dizelerini okuyan Yıldırım, "AK Partili olmak bu ülkeye sayısız destanlar yazdırmak, 15 Temmuz destanının kahramanı olmaktır. Gelecek nesillere aktarılacak tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devletin bekçisi olmaktır. Bu kutlu yürüyüşe 2001 yılında kurucu liderimizle beraber çıktık." diye konuştu.

Kuruluşundan bu yana geçen 16 yıl içinde AK Parti'de farklı sorumluluklar alarak ülkeye ve millete hizmet etme şerefine nail olduklarını anlatan Yıldırım, kendilerini bu sorumluluklara layık gören Recep Tayyip Erdoğan'a, yol arkadaşlarına ve millete şükranlarını sundu.

Yıldırım, üstlenilen görevlerde bu güveni boşa çıkarmamak için canla başla gayret gösterdiklerini dile getirdi. Yıldırım, "İnşallah, bundan sonra da liderimizle, Sayın Cumhurbaşkanımızla ve eşsiz değerli gönüldaşlarımızla el ele, milletimize daha büyük hizmetleri yerine getireceğiz. 2023 hedefleri, 2053, 2071 vizyonu için bugünden yarını hazırlayacağız. Emin olun ki yarınımız bugünümüzden çok daha güzel olacak." değerlendirmesinde bulundu.

"İtirazlar titiz şekilde değerlendirilecek"

Türkiye'nin milletçe zor bir yıl geçirdiğine dikkati çeken Yıldırım, "Ülkemiz, Kurtuluş Savaşı günlerinden bu yana ilk kez bu kadar hainin bir araya geldiği, oyunlar kurduğu bir dönem yaşadı. Ama hiç endişeniz olmasın, biz o oyunları sizlerle birlikte, milletimizle birlikte bozduk, bozmaya da devam edeceğiz." dedi.

Yıldırım, şu görüşlere yer verdi:

"65. Hükümet'in henüz ikinci ayı bile dolmamışken, 15 Temmuz gibi karanlık bir geceyi, bir işgal girişimini yaşadık. Asker kılığına girmiş, gözü dönmüş teröristler milletimizin ülke savunması için ödediği vergilerle alınan tanklar, helikopter, uçaklarla milletin üzerine bombalar yağdırdılar. Egemenliği milletten almak için Türkiye Büyük Millet Meclisini bombaladılar.

Cumhurbaşkanımızın, millete yaptığı 'Ülkenize, demokrasiye sahip çıkın.' çağrısıyla birlikte milyonlar oldunuz, meydanlara indiniz. Adeta, bir gece içinde bir demokrasi destanı yazdınız. Kahraman Türk milleti, bir kez daha yedi düvele kendini gösterdi, kim olduğunu gösterdi. Tankların altına yatan, kurşunlara göğsünü siper eden milletin elinden ay yıldızlı bayrak düşmedi, ezanlar, selalar dinmedi. Bayrağımıza, milletimize, devletimize sahip çıkarken şehit olan bütün kardeşlerimizi buradan bir kez daha rahmetle, şükranla anıyor, gazilerimize hayırlı ömürler diliyorum. Vatan, sizlere minnettardır. Bu vatan uğruna toprağa düşen şehitler ölmez, kahraman milletim asla hainleri affetmez.

Herkes şunu iyi bilsin ki FETÖ bölücü terör örgütü, DEAŞ ve bütün terör örgütleriyle mücadele bizim istiklal ve istikbal meselemizdir. Bu mücadelemiz, aynı kararlılıkla devam edecektir. Ancak, mücadeleyi yaparken merhametle değil adaletle davranmaya devam edeceğiz."

Bunu yaparken mağduriyet oluşmaması için gerekli titizliği göstereceklerine işaret eden Yıldırım, "Buna rağmen mağdur olduğunu öne sürenlerin itirazlarını da en titiz şekilde değerlendirilecek yasal düzenlemeleri yaptık, hayata geçirdik." ifadesini kullandı.

İtirazları inceleme komisyonlarının kurulduğunu anımsatan Yıldırım, "Komisyonlar, bütün başvuruları titizlikle değerlendirecek. Bu komisyon, aynı zamanda itiraz sahiplerine yargı yolunu da açmış olacak." dedi.

(Sürecek)

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel AK Parti 3. Olağanüstü Büyük Kongresi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement