AK Parti Bolu Milletvekili Ercoşkun Açıklaması - Son Dakika
Güncel

AK Parti Bolu Milletvekili Ercoşkun Açıklaması

AK Parti Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun, taşeron işçilerin kadroya alınması noktasında kamu kurumlarından alınan taleplere bağlı olarak sürecin işleyeceğini bildirdi.

24.03.2016 12:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun, taşeron işçilerin kadroya alınması noktasında kamu kurumlarından alınan taleplere bağlı olarak sürecin işleyeceğini bildirdi.

Ercoşkun, yaptığı yazılı açıklamada, TBMM'de yasa çalışmalarının birkaç ay içinde tamamlanması halinde taşeron işçilerin özel sözleşmeli olarak aldıkları ücretle aynı iş yerinde çalışmaya devam edeceklerini belirtti.

Gerçekleşecek asal düzenlemeler sonrası sürecin tamamlanacağını aktaran Ercoşkun, şunları kaydetti:

"Taşeron işçilerin kadroya alınması noktasında kamu kurumlarından aldığımız taleplere bağlı bir süreç işleyecek. Aynı işte ve aynı özlük haklarıyla çalışma devam edilecek, maaş ve özlük hakları taşeron firmalar yerine kamu kurumları tarafından yerine getirilecek. Kamuya alınacak personelin 12 ay boyunca görev yapıyor olması şartı aranacak. 3-6 ay gibi geçici hizmetler kapsamında çalıştırılan personel kanun kapsamına girmeyecek. Kamuya geçişte kişinin mesleği ve kamu hizmetini yapabilmesi için gerekli bilgi ve donanıma sahip olup olmadığını belirlemeye yönelik sınav yapılacak. Sınavın ayrıntıları tasarıda belirlenecek. Taşeron işçiler atanmaları halinde geçmişe dönük hak talebinde bulunamayacak."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel AK Parti Bolu Milletvekili Ercoşkun Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement