AK Parti Heyetinden Balıkesirliler Derneği'ne Ziyaret - Son Dakika
Yerel

AK Parti Heyetinden Balıkesirliler Derneği'ne Ziyaret

AK Parti Heyetinden Balıkesirliler Derneği\'ne Ziyaret

AK Parti Akhisar İlçe Teşkilatı, olağanüstü kongre kararı sonucu yeniden yönetim oluşturan Balıkesirliler Derneğini ziyaret etti.

11.05.2013 07:55

AK Parti Akhisar İlçe Teşkilatı, olağanüstü kongre kararı sonucu yeniden yönetim oluşturan Balıkesirliler Derneğini ziyaret etti.

Yeni hizmet binası Kethüda Mahallesi 44 sokak'ta bulunan lokal binasında yapılan ziyarete Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, Belediye Başkan Yardımcısı Latif Çakmak, AK Parti İlçe Başkanı İsmail Hakkı Şenyiğit, AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Süleyman Çakar ve AK Parti Yönetim Kurulu üyeleri katıldı. Akhisar Balıkesirliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Dağlar ve yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılanan AK Parti heyeti yeni yönetime başarılar diledi.

Akhisar Balıkesirliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Dağlar Akhisar'da Balıkesir'in kültürünü yaşatmaya çalıştıklarını işaret ederek, Akhisar'da yaklaşık 18 Bin Balıkesirli'nin varolduğunu dile getirdi.

AKHİSAR'DA 18 BİN BALIKESİRLİ YAŞIYOR

Yeni yönetimin daha aktif olduğunu dile getiren Akhisar Balıkesirliler Derneği Başkanı Dağlar, "Akhisar birinci kuşaktan sonra 2., 3. ve artık dördüncü kuşak Balıkesirliler Akhisar'da yaşamını sürdürüyor. Akhisar yaklaşık 18 bin Balıkesirli var. Bizler Balıkesirliyiz, ancak Akhisar'a hizmet veriyoruz ve bundan da gurur duyuyoruz" dedi.

Dağlar, şöyle devam etti: "Balıkesirli insanların en büyük özelliği misafirperliğidir, bizim kapımız herkese açıktır, yeter ki bizim insanlara verdiğimiz değeri onlar da bize versinler, biz daha fazlasını veririz. Bunun yanında vatanseverliğimiz, insanlara olan sevgimiz Balıkesirli olarak bilinen özelliklerimizdir. Biz burada kültürel özelliklerimizi yaşatmaya çalışıyoruz. İşte Balıkesir'imiz höşmerimi ile meşhurdu, ancak derneğimiz kurulmadan önce bir çok Akhisarlı bunu bilmiyordu. Yağcıbedir halımız, kolonyamız gibi kültürlerimizi Akhisar'da yaşattığımız için mutluyuz."

Akhisar'da bir çok sivil toplum örgütü ile ortaklaşa çalıştıklarını işaret eden AK Parti İlçe Başkanı Şenyiğit, "Öncelikle yeni yönetimin hayırlı olmasını diliyoruz. Tüm sivil toplum örgütleri ve dernekler ile her zaman iç içeyiz ve onlarla her zaman yan yanayız, beraberiz, hiçbir zaman ayrılmadık. Zaten buradaki çoğu arkadaşlarımız ile eskiden beri tanışıyoruz. Allah nasip ederse bugüne kadar hep derneklerin yanında olduk ve bundan sonra da olmaya devam edeceğiz. Her türlü etkinliklerinizde fikir alışverişinde bulunacağız, yardımcı olacağız, bizim üzerimize düşen görevler neyse bunları yerine getirmeye çalışacağız. Yeni oluşumda yönetime başarılar diliyorum" dedi.

"AKHİSAR'IN KENT KÜLTÜRÜNÜ ZENGİNLEŞTİRMEYE VE GELİŞTİRMEYE ÇALIŞIYORUZ"

Aidiyet duygusunun önemine değinen Akhisar Belediye Başkanı Hızlı da, şunları kaydetti: "Aidiyet duygusu çok önemli bir duygudur, aynı şekilde kültürümüzde de çok değer veriyoruz. Ait olduğumuz en ufak alt kültürden en üst kültüre kadar hepsini millet olarak kucaklıyoruz, böyle bir zenginliğimiz var toplum olarak. Dolayısıyla Balıkesirliler Derneğini oluşturarak böyle bir kültürel hizmet de yapmış oldunuz ve aynı zamanda bir aidiyet duygusunu da yaşatmış oluyorsunuz. Hepimiz Akhisar'da yaşıyoruz, bizim atalarımız da bir başka yerden gelmiş ama sonuçta Akhisarlı'lık bizim için çok önemli bir değer, Akhisar'ın kent kültürünü zenginleştirmeye ve geliştirmeye çalışıyoruz. Akhisar zaten çok kabin bir kültür, bir çok medeniyeti barındırmış bir kültüre sahiptir. Akhisar'da sivil toplum örgütleri bir çok faaliyette bulunuyorlar, bunlar da Akhisar'ın kültür ve sanat hareketine ivme kazandırıyor ve Akhisar'ı zenginleştiriyor. Dolayısıyla sizin derneğiniz de faaliyetleri ile bunu göstermiştir. İnşallah bundan sonra da yine hep birlikte faaliyetlerde bulunarak bu alt kültür diye tabir ettiğimiz kültürlerimizi yaşatarak bu zenginliğimizi yaşatmış olacağız. Biz medeniyet oluşturmuş bir milletiz, dolayısıyla hep beraber bu medeniyetin değirmenine su taşıyoruz, bu zenginlikleri yaşatarak tekrar medeni bir duruş sergilemeye çalışıyoruz." - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel AK Parti Heyetinden Balıkesirliler Derneği'ne Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement