AK Parti İl Gençlik Kolları İzzetbegoviç'i Andı - Son Dakika
Yerel

AK Parti İl Gençlik Kolları İzzetbegoviç'i Andı

AK Parti Konya İl Gençlik Kolları, Bosna-Hersek'in merhum lideri Aliya İzzetbegoviç'i düzenlediği programla andı.

29.01.2012 16:04

AK Parti Konya İl Gençlik Kolları, Bosna-Hersek'in merhum lideri Aliya İzzetbegoviç'i düzenlediği programla andı.

Mevlana Kültür Merkezi'ndeki anma programında, AK Parti Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun, AK Parti Konya İl Gençlik Kolları Başkanı Ahmet İzi, İl Kadın Kolları Başkanı Hasibe Özlem Çepni, Meram Belediye Başkanı Serdar Kalaycı, Konya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ercan Uslu, Konya Büyükşehir Belediyesi Eski Başkanı ve Konya Eski Milletvekillerinden Halil Ürün, AK Parti Konya İl Yönetim Kurulu Üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Program, her iki ülkenin milli marşlarının okunması, saygı duruşunda bulunulması ve Aliya İzzetbegoviç'in hayatını ve Bosna-Hersek için yaptığı mücadeleyi konu alan sinevizyon gösterisi ile başladı.

Sorgun, Bosna Hersek ile Konya arasında görülmeyen kalbi bir bağ olduğunu belirterek, "Göremezsiniz ama hissedersiniz. İzzetbegoviç, düşünce dünyası ile liderliği ve mücadelesiyle herkese örnek olacak nitelikte" dedi.

AK Parti Konya İl Gençlik Kolları Başkanı Ahmet İzi ise ülke gençliği olarak birilerinin masa başında çizdiği sınırları kabul etmediklerini vurguladı.

Bosna-Hersek Hadzici Belediye Başkanı Hamdo Eyuboviç ise İzzetbegoviç'in en büyük özelliklerinden birinin "cesaret" olduğunu vurguladı.

İzzetbegoviç'in, ilerlemiş yaşına rağmen savaş alanında bulunduğunu anlatan Eyuboviç, İzzetbegoviç'in defalarca tünellerden ve dağlardan geçtiğini anımsattı.

Eyuboviç, ayrıca Türkiye'nin bölgesinde ve dünyada büyük bir güç haline geldiğini dile getirerek, bu başarının elde edilmesinde emeği olan AK Parti iktidarı ve Başbakan Erdoğan ile gurur duyulması gerektiğini vurguladı.

İzzetbegoviç'in Emir Subayı Şerif Patkoviç ise "Bilge Kral" ile yaşadıklarını katılımcılarla paylaştı.

- KONYA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel AK Parti İl Gençlik Kolları İzzetbegoviç'i Andı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement