AK Parti İzmir Milletvekili İbrahim Turhan Açıklaması - Son Dakika
Politika

AK Parti İzmir Milletvekili İbrahim Turhan Açıklaması

AK Parti İzmir Milletvekili İbrahim Turhan Açıklaması

AK Parti İzmir Milletvekili İbrahim Turhan, “Son terörist Türkiye topraklarını terk edinceye, son silah beton altına gömülünceye kadar teröristlerle hiçbir taviz verilmeden mücadele edileceğini herkesin bilmesini isterim. Hiçbir vatandaşlarımızın kılına zarar gelmeyeceğini de taahhüt ediyoruz” dedi.

21.10.2015 18:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti İzmir Milletvekili İbrahim Turhan, "Son terörist Türkiye topraklarını terk edinceye, son silah beton altına gömülünceye kadar teröristlerle hiçbir taviz verilmeden mücadele edileceğini herkesin bilmesini isterim. Hiçbir vatandaşlarımızın kılına zarar gelmeyeceğini de taahhüt ediyoruz" dedi.

İzmir Ticaret Odası Meclis Toplantısı'na konuşmacı olarak katılan AK Parti İzmir Milletvekili ve 2. Bölge Milletvekili adayı İbrahim Turhan, meclis üyelerinin sorularını yanıtladı.

"ŞEMSİYELERİNİZİ HAZIRLAYIN, YATIRIM YAĞACAK"

'Sevgili hemşehrilerim' diye hitap ettiği meclis üyelerine, yakın zamanda pek çok tesisin açılışını yaptıklarını, önümüzdeki dönem İzmir'in yatırımlardan daha fazla pay alacağını belirten Turhan, "Şemsiyelerinizi hazırlayın, İzmir'e yatırım yağmaya devam edecek" diyerek sözlerine başladı.

Türkiye'de bütün vergileri olabildiğince azaltmanın gerekliliğine işaret eden Turhan, "Önce üretim, yatırım ve istihdam üzerindeki vergileri azaltmamız lazım, ondan sonra tüketim üzerindeki vergilere de sıra gelecek. Bu vergi yüklerini azaltırken kamuya yeni harcamalar getirecek kararların da alınmaması gerek. Bir taraftan kamuya sosyal transfer ve teşvik yükleri getirirsek mali disiplin ortadan kalkar. ve 1990'lı yıllara geri döneriz. Vergi oranlarıyla ilgili konu hassas bir konu. Ama bizim kuruluş felsefemizde olabildiğince üretim, yatırım, istihdam yükleri azaltmak bundan sonra da diğer özel sektördeki maliyetleri azaltmaktır" dedi.

"ASGARİ ÜCRETİ BELİRLERKEN KILI KIRK YARDIK"

Asgari ücret konusunun çok tartışıldığını ifade eden Turhan, "Asgari ücretle ilgili taahhüdümüzü oluştururken kılı kırk yararcasına ölçtük, biçtik, tarttık. Hem girişimcilerimize, özel sektöre hem de kamunun üzerine yük ilave etmeyecek bir formül üzerinde durduk. Azami seviyeyi belirledik. Bunun karşılığında da rekabetçiliğin hayati olduğunu, girişim ve yatırımcılarımıza ne şekilde teşvik verebileceğimizin karşılaştırmasını yaptık. AK Parti'nin asgari ücreti bin 300 lira hesaplaması hem özel sektörümüze iş gücü maliyeti bazında hem de kamuya mali disiplin ve denge bazında sürdürülemez bir yük olarak hesaplanmıştır. Bunun dışındaki hesaplamaların özellikle dünyanın zor bir sürece girdiği dönemde ciddi riskler barındırdığını düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Turhan uluslararası piyasada söz sahibi olmak isteyen tüm ülkelerin sorunlar yaşadığına işaret ederek, Türkiye'nin dünyanın ikinci büyük ekonomisi olma yolunda yaptığı atılımlardan dolayı dikkat çektiğini ve jeopolitik olarak zor bir coğrafyada olduğunu ifade etti. Turhan tüm bunlara rağmen Türkiye'nin komşularla ticaret yapabiliyor olmasının azımsanmayacak bir başarı olduğunu ifade etti.

"SON SİLAH BETON ALTINA GÖMÜLÜNCEYE KADAR…"

Çözüm süreci anlayışına yönelik gelen soruya yönelik Turhan, şunları söyledi: "Bu konudaki yaklaşımımız son derece açık ve nettir. AK Parti kurucu beyannamesinde de ifade ettiği gibi milli birlik ve kardeşliği 78 milyon vatan evladının tamamını eşit anayasal vatandaşlar olarak evrensel normlarla istifade etmesini vazgeçilmez husus olarak kabul eder. Israrla üstünde durduğumuz husus 'teröristle müzakere değil mücadele' edileceği gerçeğidir. Biz insan onuruna dayanan, anayasal düzenin tartışılmayacak husus olduğunu düşünüyoruz. Ama aynı zamanda son terörist Türkiye topraklarını terk edinceye, son silah beton altına gömülünceye kadar teröristlerle hiçbir taviz verilmeden mücadele edileceğinin herkesin bilmesini isterim. Geçmişte de temel anlayış bu olmasına rağmen uygulamada sıkıntılar yaşandı. Bundan sonraki politikamız hem Başbakan hem Cumhurbaşkanımız tarafından belirlenmiştir. Ama bunu yaparken de Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına anayasal düzene ve tek vatan, tek bayrak, tek devlet ilkesine uygun yaşama niyetini ortaya koyan hiçbir vatandaşlarımızın kılına zarar gelmeyeceğini de taahhüt ediyoruz. Bugün kendi toplumumuzu, kendi savunma araçlarını, insansız hava araçlarını yapabiliyorsak bunun sağladığı güvenle bu mücadeleyi sonuna kadar sürdürebileceğiz diyoruz." - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika AK Parti İzmir Milletvekili İbrahim Turhan Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement