AK Parti'nin 3 Kişilik Komisyonu Ulaştırma Bakanlığı'ndan Destek Alacak - Son Dakika
Politika

AK Parti'nin 3 Kişilik Komisyonu Ulaştırma Bakanlığı'ndan Destek Alacak

Hem AK Parti'de hem de muhalefet partilerinde, dört eski bakanla ilgili Soruşturma Komisyonu sürecinde konuşan ve konuşmayan milletvekillerini belirlemek üzere AK Parti içerisinde oluşturulan komisyon görev dağılımını yaptı AK Parti'li Ali Ercoşkun Meclis tutanaklarını, Gökcen Özdoğan Enç sosyal medyayı, Bülent Turan da yazılı ve görsel medyayı inceleyerek bu taramayı yapacak Komisyon, özellikle sosyal medya üzerindeki taramada Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'ndan destek alacak.

13.05.2014 17:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

COŞKUN ERGÜL - Dört eski bakan ile ilgili kurulan Soruşturma Komisyonu'na bildirilecek üyelerle ilgili olarak, konuyla ilgili konuşan ve konuşmayan milletvekillerini belirlemek üzere AK Parti içerisinde oluşturulan komisyon görev dağılımını yaptı.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, AK Parti Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun, İstanbul Milletvekili Bülent Turan ve Antalya Milletvekili Gökcen Özdoğan Enç'ten oluşan komisyon, bugün ilk toplantısını yaptı. Alınan karara göre, Ercoşkun Meclis tutanaklarını, Turan yazılı ve görsel medyayı, Enç de sosyal medyayı inceleyerek konuyla ilgili konuşan ve konuşmayan milletvekillerini belirlemeye çalışacak.

Ali Ercoşkun, konuyla ilgili AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Bu soruşturma komisyonunda görev yapacak kişilerin konuyla alakalı tarafsızlığını koruması lazım ki bu soruşturma komisyonu doğru çalışabilsin. Eğer konuyla ilgili olumlu veya olumsuz tarafsızlığını bugüne kadar açık eden milletvekilleri varsa, bu kişilerin komisyonda görev yapması komisyonun doğru bir şekilde çalışmamasına neden olur" dedi.

Yapacakları çalışmada; gerek iktidar partisinden gerekse muhalefet partilerinden, 17 Aralık süreci ile alakalı müspet veya menfi, olumlu veya olumsuz görüş bildiren varsa bunları belirlemeye çalışacaklarını kaydeden Ercoşkun, bu nedenle Meclis tutanakları, sosyal medya ile yazılı ve görsel basında tarama yapacaklarını ve bunun sonunda hazırlayacakları raporu AK Parti Grubu'na sunacaklarını bildirdi. Ercoşkun, " Meclis Genel Kurulu'nda gerek soruşturma komisyonu önergesi verildikten sonra yapılan konuşmalar, gerekse 17 Aralık'tan bu yana herhangi bir süreçte dile getirilen beyanları tarayarak bir rapor ortaya koyacağız" diye konuştu.

Ercoşkun, "bu çalışmalarının ne kadar süreceğinin" sorulması üzerine, muhalefetin 17 Aralık'tan yaklaşık 3 ay sonra, 30 Mart seçimlerinden ise çok kısa bir süre önce Meclisi toplantıya çağırdığını anımsattı. "Meclisi toplantıya çağırmalarındaki maksatlarının, 30 Mart seçimlerini aksatmak olduğu çok açık belliydi" diyen Ercoşkun, o günkü konuşmalar başta olmak üzere, soruşturma komisyonunun kurulması ile ilgili önergenin görüşüldüğü günkü konuşmaların önemli olduğunu vurguladı.

Ali Ercoşkun, "Muhalefet 17 Aralık ile beraber ve ondan sonraki süreçte, tarımla ile alakalı bir kanun bile görüşülse bu konuyu hep gündeme getirip, kaşımaya çalıştı. Dolayısıyla bizim çalışmamızın uzun bir çalışma olacağı ortada; çok basit, hemen birkaç günde bitebilecek bir çalışma olarak görünmüyor" dedi.

Bir sonraki toplantıyı haftaya yapacaklarını ifade eden Ercoşkun, "Herkes 'tamam ben gerekli çalışmayı yaptım' noktasına gelinceye kadar çalışmamız lazım. Ne kadar büyük bir mecra olduğunun farkındayız ama işin içine girmeden çok detaylı bir şey söylemek mümkün değil" diye konuştu.

AK Parti'li Ercoşkun, Meclis Başkanlığı'nın bu konuyla ilgili olarak siyasi parti gruplarına gönderdiği yazıda, İçtüzüğün 109. ve Anayasa'nın 110. maddesine vurgu yaptığını belirterek, Meclis Başkanlığı'nın komisyonda, tarafsızlığı bilinen kişilerin görevlendirilmesi ile alakalı tavsiyesinin olduğunu söyledi. Ercoşkun, yaptıkları bu çalışmanın tamamen Meclis Başkanlığı'nın bu yazısı ile örtüştüğünü ifade etti.

Özellikle sosyal medya üzerindeki taramada Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nın imkanlarından faydalanacaklarını ifade eden Ercoşkun, "Geçmişe dönük bir tarama yapılması lazım, o altyapı da bakanlıkta olduğu için onlardan yardım isteyeceğiz" dedi.

Bülent Turan da "Komisyondan beklentimiz, ne kimseyi suçlamak ne de aklamak. Bizim derdimiz hakkın yerini bulması, doğru işin yapılması, adil bir çalışmanın yapılmasıdır" dedi. Turan, bu konuyla ilgili hassas olup, hem aleyhte hem de lehte hüküm veren kim varsa bunları tespit edeceklerini söyledi.

Komisyonda tarafsız kişilerin olması için yoğun mesai harcayacaklarını belirten Turan, "Bakanlığın ilgili bürokratlarından bu konuda yardım alacağız, onların yardımıyla geçmiş arşivleri tarayacağız. Bakanlığın teknik olarak bu konuda imkanı daha fazla, bundan yararlanmak istiyoruz" dedi. - TBMM

Kaynak: AA

Son Dakika Politika AK Parti'nin 3 Kişilik Komisyonu Ulaştırma Bakanlığı'ndan Destek Alacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement