Akademik Personel Zam Tasarısı, Genel Kurul'da - Son Dakika
Politika

Akademik Personel Zam Tasarısı, Genel Kurul'da

Akademik Personel Zam Tasarısı, Genel Kurul\'da

AK Parti Grup Başkanvekili Satır: "(Cumhurbaşkanlığı Sarayı) Sayın Erdoğan hukuka uygun bir şekilde yapılmış binada seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı olarak oturmaktadır.

05.11.2014 00:16

AK Parti Grup Başkanvekili Belma Satır,  Cumhurbaşkanlığı Sarayı ile ilgili "Sayın Erdoğan hukuka uygun bir şekilde yapılmış binada seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı olarak oturmaktadır. Bizler de oraya gitmekten büyük bir şeref duymaktayız" dedi.

Akademik personel zam tasarısının tümü üzerindeki görüşmeler sırasında yerinden söz alan Satır, MHP Ankara Milletvekili Zuhal Topcu'nun Cumhurbaşkanı ve yeni Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na ilişkin sözlerini hatırlatarak, "Kendisini gerçekten çok esefle dinledik ve kınıyorum" dedi.

Cumhurbaşkanı'nın, halkın oylarıyla seçilen ilk Cumhurbaşkanı olarak iftiharla görevini yaptığını belirten Satır, "Bahsedilen Cumhurbaşkanlığı Köşkü Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı'na ve Türkiye Cumhuriyeti'nde yaşayan bütün insanlara yakışan bir mekandır. 29 Ekim törenlerinde ilk defa giden birisi ve Türkiye Cumhuriyeti milletvekili olarak orada bulunmaktan iftihar ettim. Bu konudaki ifadelerinden dolayı MHP milletvekilini kınıyorum ve reddediyorum" dedi.

Sataşma gerekçesiyle söz alan Topcu da yargı kararlarının hiçe sayılarak Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın yaptırılmasının milleti incittiğini iddia ederek, "Yargı kararına rağmen o kaçak yapının orada bulunması Türkiye Cumhuriyeti devleti için kara bir lekedir" diye konuştu.

MHP Grup Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu ise çok görkemli saraylar yapılmasının devletin çok büyük olduğunu göstermeyeceğini belirterek, bunun israf olduğunu savundu. Halaçoğlu, "Bin odayı ne yapacaksınız?" diye sordu.

Satır da bahsedilen makamın Türkiye Cumhuriyeti'ne yapılmış bir makam olduğunu anımsatarak, şöyle devam etti:

" Recep Tayyip Erdoğan'ın şahsi mülkü değildir, alıp götürmeyecektir. Bu binanın yapıldığı birkaç yıldır biliniyor. 'İncitmiştir' dediğiniz toplum yüzde 50'den fazla oy oranıyla sayın Erdoğan'ı o makama layık gördü ve oraya gönderdi. Ümit ederim ki kendilerinden birisi de orada oturmak şerefine nail olurlar. Orada oturmakta olan sayın Recep Tayyip Erdoğan hukuka uygun bir şekilde yapılmış binada seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı olarak oturmaktadır. Bizler de oraya gitmekten büyük bir şeref duymaktayız."

"Allah güle güle kullanmayı nasip etsin"

Şahsı üzerine söz alan AK Parti İstanbul Milletvekili Türkan Dağoğlu da Türkiye'nin çok büyük ülke olduğunu vurgulayarak, şunları söyledi:

"Öyle bir saray gerçekten Türkiye Cumhurbaşkanlarına da yakışır. Onu yapmak güç ister güç. Marmaraylar, üçüncü köprüler, üçüncü havalimanları, hızlı trenler... Bütün bunlarla beraber bir Cumhurbaşkanlığı Sarayı Türkiye'ye ne kadar da güzel yakıştı. Biz Çankaya Köşkü'nün ışıklarını kapatıp, Türkiye'yi karanlıkta tutan cumhurbaşkanlarını da gördük. Allah güle güle kullanmayı kısmet etsin."

TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, tasarının tümü üzerindeki görüşmelerin ardından yapılan iki yoklamada da toplantı yeter sayısının bulunamaması üzerine birleşimi saat 14.00'te toplanmak üzere kapattı. - TBMM

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Akademik Personel Zam Tasarısı, Genel Kurul'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement