Akkök Holding 2017'de 1.2 Milyar Liralık Yatırım Hedefliyor - Son Dakika
Güncel

Akkök Holding 2017'de 1.2 Milyar Liralık Yatırım Hedefliyor

Akkök Holding 2017\'de 1.2 Milyar Liralık Yatırım Hedefliyor

Akkök Holding İcra Kurulu Başkanı Ahmet C. Dördüncü, Akkök Holding İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Raif Ali Dinçkök ile birlikte katıldığı iftar yemeğinde, Türkiye ve yurtdışında 18 üretim tesisi bulunan Akkök Grubu'nun 2017 yılında 1.2 milyar liralık yatırım yapacağını duyurdu.

07.06.2017 12:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Akkök Holding İcra Kurulu Başkanı Ahmet C. Dördüncü, Akkök Holding İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Raif Ali Dinçkök ile birlikte katıldığı iftar yemeğinde, Türkiye ve yurtdışında 18 üretim tesisi bulunan Akkök Grubu'nun 2017 yılında 1.2 milyar liralık yatırım yapacağını duyurdu.

Dördüncü, "Sürdürülebilir büyüme ve karlılık, ülkemiz ve paydaşlarımıza değer oluşturmak bizim için her zaman önemli oldu. Amacımız Akkök Holding'i gelecek için teknoloji üreten bir konuma getirmek. Bu yüzden yatırımlarımızı da bu doğrultuda gerçekleştirmeye özen gösteriyoruz" diyerek Akkök Holding'in yatırımlarına geçen yıl yapılan 700 milyon liralık yatırımın üstüne çıkarak 1.2 milyar liralık yatırımlarla devam edeceğini söyledi.

Yatırım tutarlarının yüzde 65'inin kimya, yüzde 17'sinin gayrimenkul, yüzde 15'inin enerji alanlarında geriye kalan yüzde 3'lük payın ise holdingin aktif olduğu diğer alanlarda yapılacağını bildirdi.

Ak-Kim'in yabancı bir şirketi satın alarak hem organik hem inorganik büyüme hedeflediklerini söyleyen Dördüncü, yılsonuna kadar bir yabancı şirket daha satın almayı hedeflediklerini söyledi.

DowAksa'nın, dünyanın en büyük büyük rüzgar türbini üreticilerinden olan Vestaş ile 4 yıllık bir kontrat imzalandığını duyuran Dördüncü, bu anlaşma ile 300 milyon dolar üzerinde satış planladıklarını söyledi.

Gayrimenkul sektöründe de iddialı olduklarını belirten Ahmet Dördüncü, "2017 yılının başında Akiş GYO'nun Saf GYO ile birleşmesiyle Türkiye'nin en büyük gayrimenkul yatırım ortaklarından biri olduk. Akiş GYO'nun 2017 ilk çeyrekte özkaynak değeri 2,36 milyar TL'ye, ilk çeyrek toplam varlıklarının değeri ise 4 milyar TL'ye ulaştı" dedi.

Enerji alanındaki öncelliklerinin piyasa dinamiklerini göz önüne alarak, var olan santralleri optimum şekilde işletmek olduğunu ifade eden Dördüncü, sürdürülebilirlik ve temiz enerji kapsamında fırsatları değerlendirdiklerini belirtti. Bu anlamda rüzgar enerjisi yatırımlarına devam ettiklerini söyleyen Dördüncü, " Akenerji'nin 1.224 MW olan mevcut kurulu gücünün 320 MW'ı yenilenebilir enerji kaynaklarına dayalı. Bu yılın başında Bandırma'da kurulu  Ayyıldız Rüzgar Santrali'ndeki kapasite artırım sürecini tamamladık. Bu kapasite artırımı ile Ayyıldız Rüzgar Santrali'nde var olan 5 ünitede (türbinde) 15 MW olan toplam kurulu güç, yeni eklenen 4 yeni üniteyle (türbinde) birlikte 28,2 MW'a yükselmiş oldu" dedi. - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Akkök Holding 2017'de 1.2 Milyar Liralık Yatırım Hedefliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement