AKP'li Vekilden Tehlikeli Şaka - Son Dakika
Güncel

AKP'li Vekilden Tehlikeli Şaka

AKP\'li Vekilden Tehlikeli Şaka

Zeybekci'nin sözleri Denizli kamuoyunda dikkat çekince, yerel internet siteleri de açıklamalara yer verdi.

03.01.2012 13:14  Güncelleme: 21:22

Zeybekci'nin sözleri Denizli kamuoyunda dikkat çekince, yerel internet siteleri de açıklamalara yer verdi. Nihat Zeybekci şaka yaptığını söyledi. Kullandığı ifadeyi engellilere yönelik dile getirdiğini belirten Zeybekci, 'Şaka olarak yaptım. Amacım engellilerin durumunu dramatize etmekti. Denizli'de Avrupa standartlarında kaldırımlar yaptık, insanlar otomobillerini park etmeye başladı. Kaldırıma araç park etmenin medeniyet dışı bir şey olduğunu vurgulamak için bu sözleri sarf ettim. Bir engellinin, yaşlı bir kişinin, yanında çocuk olan bir annenin kaldırımda yürürken park yapan araçlar yüzünden çektiği eziyeti düşünün. Ben bu durumları gördüğümde çok üzülüyorum. Kimsenin böyle bir şeye hakkı yok dedi.Zeybekci, Denizli Belediyesi ve Denizli Valiliği'nin kaldırımlara park eden araçlarla ilgili denetimlerini aralıksız sürdürdüklerini belirterek, Araç sahiplerinin de kaldırımlara park etmeyeceğine inandığını vurguladı.

'HALKI SUÇA TEŞVİK EDİYOR'

CHP Denizli Merkez İlçe Başkanı Ömer Yurtseven, Zeybekçi'nin açıklamalarına sert tepki gösterdi. Zeybekçi'nin halkı suça teşvik ettiğini ileri süren Yurtseven, 'Eğer bir kişi bu sözlerden sonra kaldırımdaki arabanın birinin camını kırarsa kimse o suçun azmettiricisini aramasınö dedi. Zeybekçi'nin söylediği sözlerin hukuki olarak suç niteliğinde olduğunu belirten Yurtseven, 'Kendisi belediye başkanlığı döneminde otopark sorununu çözdü mü ki; kırın, dökün diyebiliyor. Bu nasıl bir anlayıştır. Kentin sokaklarını acaba fabrikasının sokakları mı sanıyor diye konuştu.

Zeybekçi'nin sözlerinin araç sahiplerinde büyük bir ürperti ve tedirginlik yarattığını ifade eden Yurtseven, 'Bir milletvekili nasıl böyle konuşabiliyor anlamak mümkün değil. Kendisi bilmiyorsa anımsatalım. Uzmanlara göre kentin 21 bin araçlık otoparka ihtiyacı var. Belediye başkanlığı döneminde bu sorunu niye çözmedin. Şimdi kalkıp, dünya standartlarında bir kent ortaya çıkardık diyebiliyorsun. Kentteki araçlar için ihtiyaç kadar otopark yapmamak da dünya standartı mı acaba Denizli, Nihat Zeybekçi gibi (dediğim dedik, çaldığım düdük) anlayışıyla kırın diyen bir siyasetçi görmedi. Milletvekili de olsa hiç kimsenin kentteki toplumsal huzuru sabote etmeye hakkı yoktur. Savcılarımızı ve halkımızı uyarmak istiyorum. Eğer Denizli'de arabaların camları kırılmaya başlarsa azmettiricisi bilin ki, Nihat Zeybekçi'dirö diye konuştu. Yurtseven, konuyla ilgili medyada yayınlanan haberleri dosya halinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a göndereceklerini de belirtti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel AKP'li Vekilden Tehlikeli Şaka - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement