Akpınar Yaşam Merkezi Yaşama Dokunuyor - Son Dakika
Güncel

Akpınar Yaşam Merkezi Yaşama Dokunuyor

Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde fiziki belediye hizmetlerinin yanında vatandaşların sosyal ve kültürel aktivitelerle buluşabileceği nezih mekânlarda oluşturuluyor.

10.04.2018 16:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Atıl durumda bulunan, geçici süre Belediye Hizmet binası olarak da vatandaşlara hizmet veren eski hal binası, Akpınar Yaşam Merkezi olarak dizayn edilerek vatandaşların hizmetine sunuldu.

Alt katında hanımeli çarşısı, el sanatları atölyeleri ve kadınlar kahvesi yer alan binanın üst katında ise çok amaçlı salon ve spor salonu bulunuyor.

BİNLERCE VATANDAŞ KÜLTÜREL ETKİNLİKLERDE BULUŞTU

Akpınar Yaşam Merkezi bünyesinde bulunan Çok Amaçlı Salon bir yıl içerisinde 60'dan fazla etkinliğe ev sahipliği yaptı. Sındırgı Belediyesi kültür etkinliklerinin yanında, BENGİ projesi kapsamında birçok söyleşi, okul etkinlikleri de bu salonda gerçekleştirildi. Yaşam Merkezi Nihat Hatipoğlu, Op. Dr. Feridun Kunak, Alişan Kapaklıkaya, Fatih Akbaba, Korneanın Sesi gibi birçok ünlü ismi Sındırgı'lı vatandaşlarla buluşturdu. Çok amaçlı salon 3000 kişiye kadar etkinliklerin gerçekleşmesine imkan sunuyor.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, sponsor firmalar, kamu kurum ve kuruluşları ve STK'lar kültürel etkinliklerin gerçekleştirilmesinde katkı sağlıyor.

"HİKAYELERİNİ YAKINDAN GÖREBİLECEĞİNİZ ATÖLYELER YAŞAM MERKEZİNDE"

2016 yılında Şerif Paşa Meydanında oluşturulan Hanımeli Çarşısı 200'e yakın üyeye ulaştı. Bayanların yoğun ilgi gösterdiği ve her birinin ayrı bir hikayesi olan, eğitime ve turizme katkı sağlayan atölyelerde Akpınar Yaşam Merkezi'nin alt katına taşındı. Şerif Paşa Meydanında bulunan Hanımeli Çarşısı satış ofisi olarak faaliyet gösterirken, yaşam merkezinin alt katı ise gazete dokuma, filografi, etamin işleme, yörük bebekleri, yağcıbedir halı dokuma atölyelerine ev sahipliği yapıyor.

Atölyelerinin yanında çeşitli kursların açıldığı kurs odası, çocukların oynayabileceği oyun odası, kadınların yeni buluşma noktası kadınlar kahvesi, yörük kültürünün ve kına gecelerinin canlandırıldığı yörük çadırı da giriş katında yer alıyor.

Turizmle gelişen Sındırgı ilçesine dışarıdan gelen ziyaretçilerinde yeni uğrak noktası halini alan Akpınar yaşam merkezi hikayeleri dinlemeye, atölyelerde üretimi görmeye ve alışveriş yapmaya imkan sunuyor.

Her geçen gün yenilenen ve farklı bir hikaye ile süslenen Akpınar Yaşam Merkezi ziyaretçilerini bekliyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Akpınar Yaşam Merkezi Yaşama Dokunuyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement