Aksaray'da Okullara 1 Günlük Kar Tatili - Son Dakika
Güncel

Aksaray'da Okullara 1 Günlük Kar Tatili

Aksaray\'da Okullara 1 Günlük Kar Tatili

Aksaray'da yoğun kar yağışı nedeniyle il genelinde eğitime bugün ara verildi.

12.01.2012 12:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aksaray'da yoğun kar yağışı nedeniyle il genelinde eğitime bugün ara verildi. Kentte yaklaşık 50 köy yolunun da ulaşıma kapandığı bildirildi.

Aksaray'da gece geç saatlarde başlayan ve sabaha kadar devam eden kar yağışı, hayatı olumsuz etkiledi. Kent merkezinde kar kalınlığı 15 santimetreye, yüksek kesimlerde ise 50 santimetreye kadar ulaştı. Yoğun kar yağışı nedeniyle de il genelinde eğitime bir gün ara verildi. Sabah okullarına geldiklerinde, tatil olduğunu öğrenen öğrenciler ise arkadaşlarıyla kar topu oynadı, kardan adam yaptı.

Kentte yaklaşık 50 köy yolunun ulaşıma kapandığı belirtilirken, İl Özel İdaresine ait ekiplerin, kapanan köy yollarında karla mücadele çalışmasını sürdürdüğü öğrenildi. Trakfik polisleri Aksaray- Nevşehir karayolunda çekici türü araçların geçişine izin vermedi. Diğer araçların da zincirsiz olarak geçiş yapmalarına izin verilmedi. Karayolları'na ait 6 ekibin de riskli bölgelerde tuzlama ve karla mücadele çalışması yaptığı belirtildi. İl Afet Müdürlüğü'ne bağlı arama kurtarma ekiplerinin olası mahsur kalma olaylarına karşılık hazır bekletildikleri öğrenildi. - Aksaray

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Aksaray'da Okullara 1 Günlük Kar Tatili - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement