Aksaray'da Okullara Kar Engeli - Son Dakika
Güncel

Aksaray'da Okullara Kar Engeli

Aksaray\'da Okullara Kar Engeli

Aksaray'da yoğun kar yağışı nedeniyle il genelinde eğitime bir gün ara verildi.

12.01.2012 15:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aksaray'da yoğun kar yağışı nedeniyle il genelinde eğitime bir gün ara verildi. Yaklaşık 50 köy yolununda ulaşıma kapandığı belirtildi.

Aksaray'da gece geç saatlarde başlayan ve sabaha kadar devam eden kar yağışı, hayatı olumsuz etkiledi. Kent merkezinde kar kalınlığının 15 santimetreye, yüksek kesimlerde ise 50 santimetreye kadar ulaştığı öğrenildi. Yoğun kar yağışı nedeniyle de il genelinde eğitime bir gün ara verildi. Sabah okullarına geldiklerinde, tatil olduğunu öğrenen öğrenciler ise arkadaşlarıyla kar topu oynadı, kardan adam yapıp kar ve tatilin keyfini çıkardı.

Yaklaşık 50 köy yolunun ulaşıma kapandığı belirtilirken İl Özel İdaresine ait ekiplerin, kapanan köy yollarında karla mücadele çalışmasını sürdürdüğü öğrenildi. Trakfik Polisleri ise Aksaray- Nevşehir karayolunda çekici türü araçların geçişine izin vermekzen, diğer araçlarında zincirsiz olarak geçiş yapmalarına izin vermedi. Ayrıca karayollarına ait 6 ekibinde riskli bölgelerde tuzlama ve karla mücadele çalışması yaptığı belirtildi. İl Afet Müdürlüğü'ne bağlı arama kurtarma ekiplerinin de olası bir karda mahsur kalma olaylarına karşılık hazırda bekletildikleri öğrenildi.

(

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Aksaray'da Okullara Kar Engeli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement