Aktaş Bayramda Yaşlılar ve Çocukları Unutmadı - Son Dakika
Politika

Aktaş Bayramda Yaşlılar ve Çocukları Unutmadı

Aktaş Bayramda Yaşlılar ve Çocukları Unutmadı

İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş bayramda yaşlı ve çocukları unutmadı.

02.09.2017 10:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş bayramda yaşlı ve çocukları unutmadı. Huzurevi ve özürlü çocukların bulunduğu Yenice Rehabilitasyon Merkezi'ne ziyarette bulunan Aktaş yaşlılar ve çocuklarla sohbet edip bayramlarını kutladı.

İnegöl İlçe protokolü, Kurban Bayramı'nın birinci gününde Hikmet Şahin Kültürparkı içerisinde bulunan Alyans Düğün Salonu'nda düzenlenen bayramlaşma programında bir araya geldi. Törene, İlçe Kaymakamı Ali Akça, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Uğur Baş, Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Emniyet Müdürü Şükrü Kaplan ile diğer protokol üyeleri, siyasi parti temsilcileri, bazı oda ve dernek başkanları ile bazı muhtarlar katıldı.

" Arakan'da insanlık zulmü işleniyor"

Bayramlaşma programında konuşan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, " Biliyorsunuz şuan Myanmar'da Arakanda çok büyük bir sıkıntı var. Orada tabiri caizse bir insanlık zulmü işleniyor. ve Müslüman kardeşlerimize yönelik bir katliam var. Gerçekten bizim dindaşlarımıza yönelik yapılan bir katliam söz konusu. İşin bu boyutu bizi bağlıyor. Tabi temennimiz ve duamız bugünlerin hürmeti adına bu zulmün son bulması. İçimizdeki bu burukluk içerisinde Allah'a hamdolsun ülkemizde huzur ve barış içerisinde bir bayrama daha kavuşmanın heyecanını yaşıyoruz. Tabi ki bunun da kadri kıymetini bilmek lazım. İktidarı ve muhalefeti ile siyaset yapan ve yapmayanlarıyla, STK'larıyla, bu birliğe ve beraberliği bozacak davranışlardan uzak durup, gerçekten birbirimize bu mana da sahip çıkmamız lazım. Şehir bizim şehrimiz, ülke bizim ülkemiz. Tabii ki dünyada her nerede bir zulüm varsa tepkimizi ve bu manadaki varlığımızı ortaya koymamız gerekiyor " şeklinde konuştu.

İnegöl Jandarma Komutanlığı, Emniyet Müdürlüğü, Huzurevi ve Yenice Rehabilitasyon merkezini ziyaret eden Aktaş, "Biz rahat bir bayram geçirelim diye birileri fedakarlık yapıyor. 24 saat esaslı çalışan birimler var. Emniyet, Jandarma, Belediye, hastane ve farklı kuruluşlarda bu manada çalışmaya devam ediyor. Allah onlardan razı olsun. Onların eksikliklerini bizlere göstermesin. Bu manada bizatihi onların görev yaptıkları yerleri ziyaret etmek bizim boynumuzun borcu. Onlara müteşekkir olduğumuzu buradan bir kez daha ifade etmek istiyorum. Bayramlar mutluluktur, birliktir, beraberliktir, kardeşliktir, paylaşmaktır. Kurban Bayramı bunun çok daha fazla hissedildiği bir bayramdır. Cenabı Allah bizleri bu duygu ve düşünceden ayırmasın. Allah birlik ve beraberliğimizi bozmasın. Herkese hayırlı bayramlar diliyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum" dedi.

İnegöl İlçe Kaymakamı Ali Akça ise konuşmasında, "Bugün İslam coğrafyasına baktığımızda bazı çocukların bayramları kutlayamadıklarını görüyoruz. Oysa bayramlar en çok çocuklara yakışır. Cenabı Allah o çocuklara öyle güzellikler vermiş ki, onlara gelecek biz zulüm, onlara yönelecek bir şiddet bizleri derinden etkiliyor. İnsanın en insan olduğu, en adam olduğu dönem çocukluk çağlarıdır. İşte Cenabı Allah'ın çocuklara yüklediği tüm güzellikleri bazıları çok görüyor. Myanmar'da Arakan'da yapılanlar, Suriye'deki manzara. Aylan Bebeğin o hali, o manzaranın yüreğimizde açtığı yara hala canlılığını koruyor. Arakan'da suda boğulan kız çocuğunun o hali de gözümüzün önünde. Ölüm bile o kızın yüzündeki masumiyeti alamamış. Vicdanımız sızlıyor. Çocuklara yapılan bu vahşet ve zulüm yüreklerimizi dağlıyor. Cenabı Haktan diliyorum ki bu zulüm en kısa zamanda son bulur. Cenabı Hak mutlak adalet sıfatıyla o zulmü bu yavrucaklara reva görenlerden hesabını eninde onunda soracaktır" şeklinde konuştu. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Aktaş Bayramda Yaşlılar ve Çocukları Unutmadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement