Alaca'dan Kamuda Başörtüsü Yasağının Kaldırılması İçin 13 Bin 400 İmza - Son Dakika
Yerel

Alaca'dan Kamuda Başörtüsü Yasağının Kaldırılması İçin 13 Bin 400 İmza

Alaca\'dan Kamuda Başörtüsü Yasağının Kaldırılması İçin 13 Bin 400 İmza

Memur-Sen'in öncülüğünde Başbakanlığa sunulmak üzere 'Kamuda Başörtüsü Yasağı'nın kaldırılması yönünde "Özgürlük için 10 Milyon imza" sloganıyla başlatılan imza kampanyasına Çorum'un Alaca ilçesinde 13 bin 400 kişi destek verdi.

19.02.2013 14:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Memur-Sen'in öncülüğünde Başbakanlığa sunulmak üzere 'Kamuda Başörtüsü Yasağı'nın kaldırılması yönünde "Özgürlük için 10 Milyon imza" sloganıyla başlatılan imza kampanyasına Çorum'un Alaca ilçesinde 13 bin 400 kişi destek verdi.

Memur Sen Alaca İlçe Başkanı Kadir Şimşek, kampanyaya beklenenin üzerinde destek verildiğini, halkının yüzde 99'u Müslüman olan bir ülkede onlarca yıldır devam eden "başörtülü çalışma yasağının" kaldırılması için "Özgürlük için 10 Milyon İmza Kampanyası"na destek veren Alacalılara teşekkür etti.

Başörtüsü yasağı mağdurları adına bir konuşma yapan Fatih İlkokulu Anasınıfı öğretmeni Aysun Yaydemir ise, Memur-Sen olarak, her zaman temel hak ve özgürlükleri savunduklarını belirterek, "Haksızlığa uğrayanların hep yanında olduk. Temel hak ve özgürlüklerin tam anlamıyla sağlanması, din ve vicdan hürriyetinin tam olarak yaşanabilmesi için birçok eylem ve etkinlik gerçekleştirdik. Savunduğumuz değerlere ve ilkelere yönelik dayatmaların her zaman karşısında durduk. Bundan sonra, hiç kimse başındaki örtüsünden dolayı kapılardan geri çevrilmemeli, Kadınların başının açık veya kapalı olmasına değil, ne ürettiğine ne ortaya koyduğuna bakılmalıdır.

Bizler Memur-Sen ailesi olarak, buradan bütün idarecilerimize sesleniyoruz. Bundan sonra hiçbir idareci, inancından dolayı başörtüsü takan bayana, başını açması için ikna odasına alarak baskı yapmamalıdır. O zaman ikna odalarının mucidi Nur Serter ve Kemal Alemdaroğlu'ndan ne farkınız kalır. Böyle yapan idarecilere karşı Anayasanın 24. Maddesindeki Din ve Vicdan Özgürlüğünü ihlal etmekten, Memur-Sen olarak suç duyurusunda bulunacağımızı buradan ilan ediyoruz. Hiç kimse kraldan daha çok kralcılık yapmamalıdır" diye konuştu. - ÇORUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Alaca'dan Kamuda Başörtüsü Yasağının Kaldırılması İçin 13 Bin 400 İmza - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement