Alaçatı'nın Kurtuluşunun 94. Yılı Kutlandı - Son Dakika
Yerel

Alaçatı'nın Kurtuluşunun 94. Yılı Kutlandı

Alaçatı\'nın Kurtuluşunun 94. Yılı Kutlandı

Turizmin gözde beldelerinden Alaçatı’nın kurtuluşunun 94. yılı törenlerle kutlandı.

15.09.2016 19:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Turizmin gözde beldelerinden Alaçatı'nın kurtuluşunun 94. yılı törenlerle kutlandı.

Alaçatı'nın kurtuluşunun 94. yılı nedeniyle düzenlenen tören Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç'ın Bütünşehir Yasası ile kapatılan Alaçatı Belediyesi'nde tebrikleri kabulü ile başladı.

Eski Alaçatı Belediyesi'ndeki törene, AK Parti İzmir Milletvekili Necip Kalkan, İlçe Başkanı Alparslan Ertürk ve ilçe yöneticileri, CHP İlçe Başkanı Ekrem Oran ve yönetim kurulu üyeleri, Çeşme belediyesi meclis üyeleri, Atatürkçü Düşünce Derneği Çeşme Şubesi Başkanı Veysel Ayhan ve üyeler, Çeşme Şoförler ve Otomobilciler Odası üyeleri, Emekli. Tümgeneral Osman Özbek ve vatandaşlar katıldı.

Atatürk anıtında düzenlenen tören ise Belediye Başkanlığı, AK Parti ve CHP İlçe Örgütleri'nin çelenklerinin sunumu ile başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından vatandaşlara seslenen Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, "15 Eylül kurtuluş günümüz, kutlu olsun. Bugün tarihin sıradan bir günü değildir. Bugün, günlerden zafer, bugün günlerden özgürlük, bugün günlerden demokrasi, bugün günlerden barıştır. Kurtuluş günlerinin hangi koşullarda kazanıldığını hepimiz çok iyi biliyoruz. Onun içindir ki, o günleri asla unutmamalı, unutturmamalıyız. Ama geçmişten ders alıp ileri, daha da ileri bakma günümüzdür" dedi.

Dalgıç, savaşlar, çatışmalar, tutsaklıkları tarihin derinliklerine gömülmesi gerektiğine vurgu yaparak, "Hepimiz inatla barış demeliyiz. Biliriz ki, mutlu olmak için önce özgür olmak özgür hissetmek gerekir. Barış, özgürlük ve insan olmaktır. Sevmektir, umuttur, tebessümdür. Gelin hep birlikte Alaçatı'dan yüksek sesle bir çağrı yapalım. İnsan, insanı öldürmesin. İnsan, insanı sömürmesin. İnsan, insanı incitmesin, aşağılamasın. Kötülüklere inat hepimiz gülümseyelim. Bitsin bu karanlıklar. Barış ve mutluluk olsun. Zulüm değil adalet. Esaret değil, özgürlük. Katliam ve işkence değil, ülkemize huzur gelsin. Biliriz ki, bunlar Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Yurtta Barış, Dünyada Barış' sloganının altındadır" diye konuştu.

Başkan'dan sitem

Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, Kurtuluş Bayramı törenlerine Alaçatılıların ilgisinin düşük olması üzerine sitem ederek, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bütünşehir yasası ile Alaçatı Belde Belediyesi kapatılıp mahalle statüsüne geçmiştir. 15 eylül, 94 yıldır bu meydanlarda kutlanıyor. Onun için de benim Alaçatı'da yaşayan vatandaşlarımın hepsinin burada olması gerekirdi. Ama yoklar. Bu konu ile ilgili kırgınlığımı ifade etmek istiyorum. Başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere bu ülke için gözlerini kırpmadan canlarını veren aziz şehitlerimizi bir kez daha saygı ve şükranla anıyor, sizlere çalışma arkadaşlarım ve meclis üyesi arkadaşlarım adına saygı ve sevgilerimi sunuyorum."

Atatürk Anıtı'ndaki törenin ardından Alaçatı Şehitliği'ne kadar bir yürüyüş düzenlendi. Şehitlikte düzenlenen törende, şehitlerin anısına saygı duruşunda bulunularak, İstiklal Marşı okundu. Törene katılanların şehitliğe karanfil bırakmalarının ardından tören sona erdi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Alaçatı'nın Kurtuluşunun 94. Yılı Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement