Albert Long Hall Sezonu "VENEDİK Solistleri" İle Açıyor - Son Dakika
Güncel

Albert Long Hall Sezonu "VENEDİK Solistleri" İle Açıyor

Boğaziçi Üniversitesi Albert Long Hall Klasik Müzik Konserleri ''Güzden Yaza Müzik'' temasıyla Şubat- Mayıs 2016 sezonuna 17 Şubat'taki Açılış Konseri ile başlıyor.

04.01.2016 12:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İtalya'nın en köklü, en saygın ve en sevilen oda müziği topluluklarından birisi olan I Solisti Veneti'nin 17 Şubat akşamı yapacağı açılış konseriyle kapılarını açacak olan Albert Long Hall Sahnesi, 24 Şubat'ta da uluslararası düzeydeki iki Akdenizli gitarist Murat Usanmaz ve Javier Carmona Rodriguez'i ağırlayacak.

Boğaziçi Üniversitesi Albert Long Hall Klasik Müzik Konserleri, bahar programını İtalya'nın en köklü, en saygın ve en sevilen oda müziği topluluklarından birisi olan I Solisti Veneti (Venedik Solistleri) ile açıyor. İtalyan Şef Claudio Scimone yönetiminde 17 Şubat akşamı konser verecek olan topluluk 'İtalyan Müziğinde Melodi ve Ustalık' başlıklı bir konser sunacak.

Bugüne dek 80'den fazla ülkede 5.500'den fazla konser gerçekleştiren topluluk, en az 30 kez Salzburg Festivali'nin konuğu oldu, plak ve CD için yüzlerce yapıt kaydetti, nice TV ve radyo programında ve filmde yer aldı. Hazırladıkları tematik kataloglarda Albinoni, Bonporti, Galuppi, Platti, Torelli gibi önemli Venedikli bestecilerin tarihin gölgesinde kalmış eserlerini yayımlayıp, İtalyan müzik yapımcılığına büyük katkıda bulundular.

Akdeniz'in İki Yakası

Boğaziçi Üniversitesi Albert Long Hall Sahnesi'nin Şubat ayının ikinci konseri 24 Şubat akşamı gerçekleşecek. Gitarist Murat Usanmaz ve Javier Carmona Rodriguez 'Akdeniz'in İki Yakası' başlıklı konserlerinde Pujol'un "Guajira"sını ve orijinalleri piyano için olan Albéniz ve Lorca'nın eserlerini klasik gitar ve flamenko gitar ile seslendirecekler. Ayrıca Murat Usanmaz'ın kendi bestelerini de seslendireceği konserin ilgi çekici eserlerinden birisi de 2014 yılında kaybettiğimiz ünlü gitarist Paco de Lucía'ya ithaf ettiği "Adios Maestro".

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Albert Long Hall Sezonu 'VENEDİK Solistleri' İle Açıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement