Alman Bakan Erzurum'da Cağ Kebabı Kesti - Son Dakika
Politika

Alman Bakan Erzurum'da Cağ Kebabı Kesti

Alman Bakan Erzurum\'da Cağ Kebabı Kesti

Almanya'nın Bavyera Eyaleti Milletvekili ve Uyumdan Sorumlu Bakan Martin Nevmeyer, beraberindeki heyetle birlikte Erzurum'un Oltu ilçesinde bir dizi incelemelerde bulundu.kendisi de şişten cağ kesti.

02.06.2012 10:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Almanya'nın Bavyera Eyaleti Milletvekili ve Uyumdan Sorumlu Bakan Martin Nevmeyer, beraberindeki heyetle birlikte Erzurum'un Oltu ilçesinde bir dizi incelemelerde bulundu. Cağ dönerin lezzetine hayran kalan Nevmeyer,

kendisi de şişten cağ kesti.

Almanya'nın Bavyera Eyaleti Kelheim şehrinden bir heyet, Erzurum ve çevresini tanımak amacıyla Erzurum'a geldi. Erzurum kent merkezindeki ziyaretlerinin ardından Oltu ilçesine geçen Almanya Bavyera Eyaleti Milletvekili ve Uyumdan Sorumlu Bakan Martin Nevmeyer, Kelheim İlçe Milli Eğitim Temsilcisi Okul Müdürü Peter Würzer, Reimund Fries (CSU) Hıristiyan Demokrat Parti İlçe Temsilcisi ve Lise Müdürü Hayri Ekici ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 5 yıllığına görevlendirilen Türk çocuklarına Türk kültürü öğreten öğretmen Gürsoy Karaca, belediye önünde Oltu Belediye Başkanı İbrahim Ziyrek tarafından karşılandı. Karşılamada Başkan Ziyrek, konuklarına Almanca 'Hoş geldin' dedi. Bakan Nevmeyer, makamında kendisine belediye çalışmaları hakkında bilgi veren Başkan Ziyrek'e sıcak ve samimi misafirperverliğinden dolayı teşekkür etti. Bu sene Bavyera Meclisi'nde iftar yemeği vereceklerini söyleyen Nevmeyer, CSU partisinin mavi bayrağını Başkan Ziyrek'e hediye etti.

Alman heyet, daha sonra Oltu Kaymakamı Fatih Çobanoğlu'nu ziyaret etti. Çobanoğlu, Alman konuklarına yöresel meyve dut ikram etti. Bakan ve beraberindekiler dutu ilk defa yediklerini söyleyerek, tercümanlık yapan Gürsoy Karaca'dan bilgi aldılar.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Nurullah Aktaş'ı da ziyaret eden heyet, ilçedeki okullar hakkında ve 4-4-4 sistemi hakkında bilgi aldı. Daha sonra Oltu taşı el sanatları iş merkezini gezen heyete Belediye Başkanı İbrahim Ziyrek, Oltu taşı takı hediye etti. Taş gümüş işlemesini izleyen Bakan Nevmeyer, Oltu taşını çok beğendiğini dile getirdi. Yeşil zümrüt takılar da alan heyete Başaklı köyünde Oltu cağ kebabı ve alabalık ikram edildi. İlk defa yatık döner gördüğünü söyleyen Alman Bakan, cağ dönerin lezzetine hayran kaldı. Kendisi de şişten cağ kesen Nevmeyer ve beraberindekiler, konukseverliklerinden dolayı Ziyrek'e teşekkür ettiler. Geceyi Öğretmenevi'nde geçiren heyet, Gürsoy Karaca'nın baba ocağında sabah kahvaltısı yaptıktan sonra Artvin ve Trabzon'a gitmek üzere yola çıktı.

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Alman Bakan Erzurum'da Cağ Kebabı Kesti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement