Almanya'da Hükümet Kurma Arayışları - Son Dakika
Güncel

Almanya'da Hükümet Kurma Arayışları

Almanya\'da Hükümet Kurma Arayışları

SPD yönetim kurulu, koalisyon görüşmelerine başlanması kararını onayladı

20.10.2013 15:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Alman Sosyal Demokrat Parti (SPD) yönetim kurulu, Hristiyan Birlik partileri (CDU/CSU) ile koalisyon görüşmelerini başlatmayı onayladı.

Başkent Berlin'de Willy-Brandt-Evi'nde 35 üyeli SPD yönetim kurulu, Hristiyan Birlik partileri ile koalisyon görüşmelerine başlanması kararını onayladı. SPD büyük koalisyon için 10 maddelik şartlar belirledi.

SPD yönetim kurulu, bir hayır oyu ile koalisyon görüşmeleri yapılmasını kabul ederek, seçim kampanyasında önemli rol alan yüksek gelirlilerin vergi oranlarının artırılması talebinden vazgeçildiği bildirildi. SPD, koalisyon görüşmelerinde çalışanlara saatte 8,50 avro asgari ücret ödenmesini, çifte vatandaşlık talebini, geçici işçiler hakların suistimal edilmesini önlemek, Finansal İşlem Vergisi talebi, vergi kaçakçılığını önlemek, emeklilik gibi maddeleri şart olarak belirledi.

Gün içinde 235 delegenin katılacağı SPD genel kurul toplantısında yapılacak oylamada, olumlu karar alınması durumunda koalisyon görüşmelerinin 23 Ekim Çarşamba günü başlaması bekleniyor. - Berlin

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Almanya'da Hükümet Kurma Arayışları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement