Altıeylül Adayı Çiçek Seçmeni Şaşırtıyor - Son Dakika
Güncel

Altıeylül Adayı Çiçek Seçmeni Şaşırtıyor

Altıeylül Adayı Çiçek Seçmeni Şaşırtıyor

Mehmet Ali Çiçek, seçim kampanyası için gittiği köy kahvelerinde değişik bir siyasetçi tavrı ortaya koyuyor.

17.03.2014 10:19

CHP'nin Altıeylül belediye başkan adayı Mehmet Ali Çiçek, seçim kampanyası için gittiği köy kahvelerinde değişik bir siyasetçi tavrı ortaya koyuyor. Çiçek, yerinde duramıyor. Kahvehanenin ortasına çıkıyor, bir o köşede bir bu köşede dinleyenlerle birebir iletişime geçiyor. Esprili konuşmaları ile hem güldürüyor, hem mesajını veriyor.

Balıkesir'de yerel seçim kampanyalarının en renkli siyasetçisi belki de Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) Altıeylül belediye başkan adayı Dr. Memet Ali Çiçek... Akşamları köy köy dolaşıp kahvehanelerde vatandaşlara hitabeden siyasetçiler, yurttaşlara projelerini anlatıyor. Hemen hepsi klasik bir yaklaşımla, yıllardan beri olduğu gibi yüksekçe bir yere çıkıp ya da sabit bir noktada konuşsa da; Mehmet Ali Çiçek, yerinde duramıyor. Çiçek, kahvehanenin orta yerine geçiyor, sonra bir bakıyorsunuz orada, bir bakıyorsunuz burada, dinleyenlere dokunuyor, vatandaşla birebir iletişime geçiyor. Bir bakıyorsunuz meddah gibi vatandaşlara kampanyalardaki izlenimlerini anlatıyor. Çiçek, vatandaşın siyaset ve siyasetçi algısının yıllardır yapılan yanlışlar sebebiyle bozulduğunu, bunun değiştirilmesi, siyasetçinin yeniden vatandaşın güvenini kazanması gerektiğini savunuyor ve bunu seçmenle de paylaşıyor.

Çiçek, geçtiğimiz günlerde merkeze bağlı Yakupköy'de de yine öyle yaptı. Çiçek, köylülere; "Kahvehanelere girdiğimde seçmenin şöyle bir bakışı ile karşılaşıyorum: Önce şöyle bir yan gözle bakıyorsunuz, sonra içinizden; 'siz şimdi geldiniz konuşup gideceksiniz, 5 yıl sonra da bir daha ya gelirsiniz ya gelmezsiniz!'... dediğinizi duyar gibi oluyorum" deyince köylülerden biri, "Sahiden de öyle düşünüyorum, çok doğru" deyince herkes gülmeye başladı. Çiçek, bu sohbetlerinde başkan olduğunda yapacaklarını da anlatıyor, "Ben makamında oturan, korumaları olan bir başkan olmayacağım. Köylerde sağlık evleri, halka eczaneleri açacağız, yoksullara her ay 300 liralık alışveriş yapabileceği 'Halkkart' vereceğiz" diyor. Mehmet Ali Çiçek, şehirde de köyde de aynı yaklaşımla kampanyasını devam ettiriyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Altıeylül Adayı Çiçek Seçmeni Şaşırtıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement