Altın Satırlar, Madrid'de - Son Dakika
Güncel

Altın Satırlar, Madrid'de

Sabancı Müzesi Osmanlı Hat Sanatı Koleksiyonu'na Ait Eserler, "Altın Satırlar" Başlığı Altında İspanya'nın Başkenti Madrid'deki Kraliyet Akademisi Güzel Sanatlar Müzesinde Sergilenmeye Başladı.

10.12.2007 23:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sabancı Müzesi Osmanlı Hat Sanatı Koleksiyonu'na ait eserler, "Altın Satırlar" başlığı altında İspanya'nın başkenti Madrid'deki Kraliyet Akademisi Güzel Sanatlar Müzesinde sergilenmeye başladı.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ile İspanya Kültür Bakanı Cesar Antonio Molina tarafından açılan sergiye, çok sayıda Türk ve İspanyol sanatsever büyük ilgi gösterdi.

Günay, Türkiye ve İspanya arasındaki diplomatik ilişkilerin başlamasının 225. yıl dönümü olması sebebiyle açılan bu serginin, Türk etkinlikleri haftası için büyük bir önem taşıdığını ifade etti.

"Türkiye'nin geleneksel kültür hazinelerinden biri İspanyollara sunuldu" diyen Günay, Sabancı Müzesi aracılığıyla İspanyolların, Türkiye'nin geleneksel kültür hazinelerinden birini görme olasılığı bulduğunu belirtti.

İspanyol Bakan Molina da "Osmanlı hat sanatının olağanüstü bir seçimi ve mücevheri, İspanyollara sunuluyor. Madrid'de bu sergiyle birlikte başlayan Türkiye'nin kültürel etkinliklerine biz 'Türk bakışları' adını verdik. Sergi haricinde, Nobel Edebiyat Ödülü sahibi Orhan Pamuk bir konferans verecek. Ayrıca, Ocak ayı ortasına kadar Türk müziği, yemeği ve edebiyatı da tanıtılacak" dedi.

Bakan Molina, "Altın Satırlar" sergisinin 15-16 Ocak tarihinde Madrid'de yapılacak Medeniyetler İttifakı'nın ilk forumuna giriş niteliği taşıdığını da vurguladı.

İspanyol Bakan, "Bu sergiyle İspanyollar büyük bir ülkeyi, Türkiye'yi tanıyacaklar. İspanyolların demokrasi, halkın refahı ve ilericilikde kaydettiklerini, Türkiye de kaydediyor. Bu bazılarını şaşırtacaktır, ama Türk bakışı aslında İspanyol bakışına çok da uzak değil" şeklinde konuştu.

Serginin açılışında Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, Türkiye'nin Madrid Büyükelçisi Ender Arat ve diğer yetkililer hazır bulundu.

10 yıl önce ABD'de sergilenen ve ilk kez Avrupa'ya gelen sergi 16 Ocak'a kadar açık kalacak. Sergide, Osmanlı hat sanatına ait 96 eser yer alıyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Altın Satırlar, Madrid'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement