Amasya'ya Depremzede Gelin - Son Dakika
Güncel

Amasya'ya Depremzede Gelin

Amasya\'ya Depremzede Gelin

Tesadüfen telefonda tanışıp birbirlerine aşık olan Amasyalı Sinan Kılıç ile Vanlı depremzede Kübra Yılmaz, Amasya'da düzenlenen düğünde hayatlarını birleştirdiler.

26.02.2012 17:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tesadüfen telefonda tanışıp birbirlerine aşık olan Amasyalı Sinan Kılıç ile Vanlı depremzede Kübra Yılmaz, Amasya'da düzenlenen düğünde hayatlarını birleştirdiler.

Telefonda yanlış numara tuşlaması sonucu arkadaşı yerine Van'da yaşayan Kübra Yılmaz'ı (20) aradığını ve karşısındaki sesten etkilendiğini belirten Sinan Kılıç (28), " Önce özür dileyip kapattım. Karşımdaki sesten etkilenmiştim. Daha sonra tekrar aradım. Bir süre Kübra ile telefonda görüşüp ciddi olduğumu anlattım. Kendisi ilk başlarda bana inanmadı ama sonra ailemi Van'a gönderdim. Aileler anlaştıktan sonra yüzük takıldı. Nişanlandık, evlenecektik ama talihsiz depremi yaşadık. Düğünümüz de ertelendi.

Van'daki ikinci depremin ardından Kübra ve ailesi Amasya'ya yerleştiler. Şimdi ise düğünümüzü yapıyoruz. Çok mutluyuz" dedi.

Depremin ardından evlerinin oturulamaz hale geldiği için Amasya'ya geldiklerini ve çok iyi şekilde ağırlandıklarını belirten Kübra Yılmaz, başta Amasya Valisi olmak üzere tüm yetkililere ve Amasyalılara teşekkür etti.

Çiftin depremzedelerin konuk edildikleri Amasya Orman Bölge Müdürlüğü misafirhanesinde düzenlenen kına gecelerine eşi Rukiye Öz ile birlikte katılan Amasya Valisi A. Celil Öz'de 35'i Amasya Orman Bölge Müdürlüğü'nde olmak üzere yaklaşık 200 depremzedenin Amasya'da konuk edildiklerini söyledi.

Mutluluklar dilediği genç çiftin düğünlerinin Türkiye'nin birliğinin özeti olduğuna işaret eden Vali Öz, "Bu düğün her şeyin özeti. Biz biriz, beraberiz. Doğusu, batısı, kuzeyi, güneyi, dinimiz bir, memleketimiz bir, hepimiz biriz" diye konuştu.

Türkçe ve Kürtçe şarkıların seslendirildiği düğünde birlikte oyunlar oynanıp, halay çekildi. Genç çiftin aileleri de kına gecesine ev sahipliği yapan Amasya Orman Bölge Müdürlüğü yetkililerine teşekkür etti. - AMASYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Amasya'ya Depremzede Gelin - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement