"Ya Borcunu Ver Ya Karını" Diyen Amcasını Öldürüp Üzerine Kamyonla Toprak Döktürdü - Son Dakika
Güncel

"Ya Borcunu Ver Ya Karını" Diyen Amcasını Öldürüp Üzerine Kamyonla Toprak Döktürdü

Konya'da 2 yıl önce amcasını öldürdüğü gerekçesiyle tutuklanan zanlı, "Bana, 'Ya borcunu ver ya karını" deyince önce ayaklarına sonra da başına ateş ederek öldürdüm. Ertesi gün de üzerine hafriyat kamyonuyla toprak döktürdüm" dedi.

17.01.2019 10:16  Güncelleme: 15:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konya'da 2 yıl önce amcası Ebubekir Kızoğlu'nu (31), tabancayla vurup öldürdüğü gerekçesiyle tutuklanan Abdullah Kızoğlu'nun (37) yargılanmasına başlandı. Amcasının kendisine küfredip, eşi hakkında kötü sözler söylediğini öne süren Kızoğlu, "Tabancayla amcama ateş ettim. Öldüğünü anlayınca orada bıraktım. Ertesi gün toprak alacağımı söyleyip, hafriyat kamyonuyla olay yerine gittim. Kamyoncudan toprağı döküp alanı düzeltmesini istedim. Ben bir yer kazıp amcamı gömmedim" dedi.

Konya'da 17 Ağustos 2016 tarihinde Canan Kızoğlu, polis merkezine giderek 2 çocuğunun babası eşi Ebubekir için kayıp başvurusunda bulundu. Bunun üzerine Konya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesine bağlı Kayıp Şahıslar Büro Amirliği ekipleri çalışma başlattı. Yapılan çalışmanın ardından Ebubekir Kızoğlu'nun öldürülmüş olabileceği değerlendirildi. Cinayet Büro Amirliği ekipleri Kızoğlu'nun ailesiyle yaptığı görüşmede, dekorasyon işleri yapan Ebubekir Kızoğlu'nun son olarak otomobil kaporta tamiri işinde ortaklık yaptığı yeğeni Abdullah Kızoğlu ile buluşmak için evden çıktığını, bir daha da kendisinden haber alınamadığını tespit etti.

KAÇAK YOLLARLA AZERBAYCAN'A GİTMİŞ

Yapılan araştırmada Abdullah Kızoğlu'nun, amcasının kaybolmasının ardından Yalova'ya, 4 ay sonra da kaçak yollarla Azerbaycan'a gittiğini belirledi. Kızoğlu'nun biri imam nikahlı, iki eşi ve 1 çocuğunu görmek için tekrar ülkeye döneceğini düşünen polis, takibini sürdürdü. Abdullah Kızoğlu'nun, Azerbaycan'da 8 ay kaldıktan sonra ülkeye döndüğünü belirleyen polis, geçen yıl mart ayında İstanbul Alibeyköy'de şüpheliyi gözaltına aldı.

"YA BORCUNU VER, YA DA EŞİNİ"

İstanbul'dan Konya'ya getirilen Abdullah Kızoğlu, sorgusunda suçunu itiraf etti. Abdullah Kızoğlu ilk sorgusunda, "Amcama 150 bin lira borcum vardı. Olay günü amcamı arayarak, Antalya'da bir şirketin dekorasyon işi olduğunu, bu işi almamız halinde iyi para kazanacağımızı söyledim. Amcamı evinden aldım. Cep telefonunu yanına almamasını söyledim. Birlikte olay yerine gittik. Orada bana, 'Ya borcunu ver ya da eşini' deyince tartıştık. Çıkan kavgada amcamın ayaklarına sıktım. Daha sonra başına ateş ederek öldürdüm. Onu iç çamaşırlarıyla gömdüm. Elbiselerini ise yaktım" dedi.

Abdullah Kızoğlu ifadesinin devamında, "Amcamı ilk önce bacaklarından vurdum. Amcam yerde can çekişirken, gözlerimin içine bakarak bana 'Çocuklarım sana emanet. Onlara iyi bak' dedi" diye konuştu.

CESEDİN BULUNDUĞU YERİ GÖSTERDİ

Karatay ilçesi İstiklal Mahallesi'nde bulunan sulama kanalının kenarına götürülen Kızoğlu, amcasının cesedinin bulunduğu yeri polislere gösterdi. Kepçeyle yapılan kazıda Ebubekir Kızoğlu'na ait kemikler bulundu.

YARGILANMASINA BAŞLANDI

Tutuklanan Abdullah Kızoğlu'nun 'kasten adam öldürme' suçundan Konya 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmasına başlandı. Davanın ilk duruşmasına sanık Abdullah Kızoğlu, öldürdüğü amcasının eşi Canan Kızoğlu ve taraf avukatları katıldı. Kızoğlu mahkemedeki savunmasında, "Amcam ile ortak iş yapıyorduk. İşlerimiz kötü gidince aramız bozuldu. Olay günü amcam bana küfürlü laflar söylüyordu. Eşimle ilgili, 'adam getirtip, eşinle yatıracağım' dedi. Bunun üzerine sinirlenip arabadan inmesini istedim. Arabayı kenara çektiğimde amcam bana yumruk attı. Ben biraz sersemledim. Bunun üzerine amcam bir yumruk daha attı. Ben de aracımda her zaman bulunan tabancayla iki el ateş ettim. Amcam can havliyle arabadan indi. Yerde bana küfür etmeye devam etti. Ben bir süre kendime gelemedim. Amcamı kontrol ettiğimde öldüğünü anladım" dedi.

"HAFRİYAT KAMYONUYLA ÜZERİNE TOPRAK DÖKTÜRDÜM"

Cinayetten sonra eve gidip duş aldığını ifade eden Abdullah Kızoğlu, "Amcamın öldüğünü anlayınca üzerini örtüp, arabayla oradan ayrıldım. Önce iş yerine oradan da eve gittim. Duş yaptıktan sonra üzerimdeki kanlı elbiseleri yaktım. Ertesi gün arabanın içindeki kanları ıslak bezle sildim. Daha sonra toprak alacağımı söyleyip, hafriyat kamyonuyla olay yerine gittim. Kamyoncunun haberi yoktu. Kamyoncuya, cesedin olduğu yerin üzerine toprak döküp düzeltmesini istedim. Ben kendim bir yer kazıp, amcamı oraya gömmedim" diye konuştu.

"EŞİME ÜSTÜ KAPALI ANLATTIM"

Amcasını öldürdüğünü eşine söylemediğini, ancak üstü kapalı olarak anlattığını belirten Kızoğlu, "Amcamı öldürdüğümü kimseye söylemedim. Bir tek üstü kapalı olarak eşime anlattım. Olaydan sonra bir hafta Konya'da kaldıktan sonra Yalova'ya gittim" diye konuştu. Amcasına yanına telefon almaması konusunda bir şey söylemediğini de belirten Abdullah Kızoğlu, "Olaydan önce Antalya'ya giderken ben amcama yanına telefon alma diye bir şey demedim. Amcam borçlular aradığı için yanına pek telefonunu almıyordu. Telefonunu çok az açıyordu" şeklinde konuştu.

"ABDULLAH BANA BİR ŞEY YAPARSA NE YAPARSANIZ?"

Mahkemede ifadesine başvurulan Ebubekir Kızoğlu'nun eşi Canan Kızoğlu ise şunları söyledi:

"Abdullah'tan şikayetçiyim. Cezalandırılmasını istiyorum. Abdullah eşime telefonunu yanına almamasını söyledi. Eşimden ısrarla telefonunu yanına almamasını istedi. Eşim önceden bana, 'Abdullah bana bir şey yaparsa ne yaparsınız' demişti. Abdullah, muhtemelen eşimi daha önce tehdit etmiş diye düşünüyorum. Para almak için eşimin yanına geliyordu. Daha sonra kendisine 2-3 gün ulaşılamıyordu" dedi. Dava, ertelendi.

"Ya Borcunu Ver Ya Karını" Diyen Amcasını Öldürüp Üzerine Kamyonla Toprak Döktürdü
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 'Ya Borcunu Ver Ya Karını' Diyen Amcasını Öldürüp Üzerine Kamyonla Toprak Döktürdü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (25)

  • Lazkızı: Ben olsam kocamın borcunu öderdim biyolla cinayete gerek olmazdı 4 152 Yanıtla
  • Feryal: Insanlik nereye gidiyor yok eşini istemek ne demek yok artik 8 21 Yanıtla
  • ase: ya bırak şimdi ispatın yok. borcunu vermemek için öldürdün zaten hayatın kaymış bari bu dakikadan sonra onurlu ol azcık. 19 3 Yanıtla
  • Kamuran: Ellerine sağlık kardeşim...belki bu dünyada işin bitti ama onurunla Allahın huzuruna çıkacaksın 5 12 Yanıtla
  • salim..: ben amcasının öyle dediğine pek ihtimal vermiyorum..cinayeti işledikten sonra teslim olsaydı tamam derdim.. hapis ceza indirimi almak için öyle demiş olabilir.. 15 1 Yanıtla
  • Abuzer kömürcü: Cezayı az yemek için sallamış çapsız 14 2 Yanıtla
  • Halkın bakış açısı: Yalan söylüyor adi ben para için yaptım demiyorda yok karısını istemiş yalan 14 1 Yanıtla
  • Vatandas: Sence o karekterde bir inssn son mefeesinde cocuklarima iyi bak dermi o zihniyetteki insan karanlik kalbiyle bunu dusnurrmu adam syslan soyluyor bence agir tahrik altinda isledim aysgins az ceza almak derdinde 8 1
  • benko: Nerden biliyon yalan söylediğini ????? Bu kafayla anca gidersiniz, yosunlular??? 4 2
  • Doğu: Yuh 3 1
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Banksy'nin Finsbury Park'taki Son Eseri Ziyaretçi Akınına Uğradı
    04:22 Banksy'nin Finsbury Park'taki Son Eseri Ziyaretçi Akınına Uğradı

    Dünyaca ünlü sokak sanatçısı Banksy'nin Londra'nın Finsbury Park bölgesinde yaptığı son eser, yeşil badana gibi görünüyor. Eserin Banksy'ye ait olup olmadığı tartışmaları başladı. Eserin fotoğrafları sosyal medyada paylaşıldı. İngiltere İşçi Partisi'nin eski lideri Jeremy Corbyn de eseri ziyaret etti. Eserin nasıl korunacağı henüz bilinmiyor.

  • AB, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere yaptırım uygulayacak
    03:23 AB, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere yaptırım uygulayacak

    Avrupa Birliği (AB) Dışişleri Bakanları, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere karşı yaptırım uygulanması konusunda anlaşmaya vardı. Yaptırımlar çerçevesinde şiddet yanlısı yerleşimcilerin AB ülkelerine girişi yasaklanacak ve mal varlıkları dondurulacak. Ayrıca Hamas için de ek yaptırım kararı alındı.

  • Milli Yol Partisi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü için açıklama yaptı
    03:01 Milli Yol Partisi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü için açıklama yaptı

    Milli Yol Partisi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla bir açıklama yayınladı. Parti Sözcüsü Yunus Ekşi, zaferin milletimizin bağımsızlık direnişinin en önemli göstergelerinden biri olduğunu belirtti. Açıklamada, Çanakkale Zaferi'nde şehit düşenlerin anıldığı ve ekonomik bağımsızlığın korunması için dışa bağımlı ekonomi modelinin değiştirilmesi gerektiği vurgulandı.

  • Düzce'de 1 haftada 8 bin araç denetlendi, bin 417 araca 671 bin lira ceza
    02:49 Düzce'de 1 haftada 8 bin araç denetlendi, bin 417 araca 671 bin lira ceza

    Düzce'de polis ekipleri Ramazan ayında da kural tanımayan sürücülere yönelik denetimlerini sürdürürken, denetlenen 8 bin 96 araçtan bin 417'sine cezai işlem uygulandı. Yapılan kontrollerde toplamda 671 bin 159 lira cezai işlem uygulanırken, 16 bin 587 kişi sorgulandı ve 30 aranan şahıs gözaltına alındı. Ayrıca 110 araç trafikten men edildi.

  • Düzce'de Ramazan Ayında Kural Tanımayan Sürücülere Cezai İşlem Uygulandı
    02:46 Düzce'de Ramazan Ayında Kural Tanımayan Sürücülere Cezai İşlem Uygulandı

    Düzce'de polis ekipleri Ramazan ayında da kural tanımayan sürücülere yönelik denetimlerini sürdürürken, denetlenen 8 bin 96 araçtan bin 417'sine cezai işlem uygulandı. Trafik denetimlerinde 94 okul servisi, 281 motosiklet ve 7 bin 721 araç kontrol edildi. Toplamda 671 bin 159 lira cezai işlem uygulandı ve 30 aranan şahıs gözaltına alındı.


Advertisement