Anamur'da Gaziler Günü Dolayısıyla Tören Düzenlendi - Son Dakika
Yerel

Anamur'da Gaziler Günü Dolayısıyla Tören Düzenlendi

Anamur'da "Gaziler Günü" dolayısıyla tören düzenlendi.

19.09.2011 14:00

Anamur'da "Gaziler Günü" dolayısıyla tören düzenlendi.

Anamur Garnizon Komutanlığı tarafından Cumhuriyet meydanında düzenlenen törende, Atatürk Anıtı'na çelenkler konuldu ve saygı duruşunda bulunulduktan sonra İstiklal Marşı okundu.

Genelkurmay Başkanı Necdet Özel'in mesajının okunmasının ardından Hava Üsteğmen Burak Kırbay, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Kırbay konuşmasında şunlar kaydetti:

"Üstün bir cesaret ve feragat örneği göstererek Türkiye Cumhuriyeti'nin bölünmez bütünlüğünü korumak için yurdun her köşesinden koşarak gelip birbirine kenetlenen ve hayatlarını ortaya koydukları mücadelede 'gazilik' unvanı alarak çıkan kahraman gazilerimizi bir kez daha şükran ve minnetle anıyoruz. Sizlerden aldığımız güçle her türlü görevi başarıyla yerine getirmeye hazırız. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmetle, hayatta olanları da minnet ve şükranla anıyoruz."

Törenin ardından protokol üyeleri meydanda bulunan kamelyada gaziler ve aileleriyle bir süre sohbet etti.

Törene, Kaymakam Cemil Aksak, Belediye Başkanı Mehmet Türe, Cumhuriyet Başsavcısı Hakkı Dağlı, Garnizon Komutanı Albay Ekrem Kesikbaş, daire amirleri, gaziler ve öğrenciler katıldı.

- MERSİN

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Anamur'da Gaziler Günü Dolayısıyla Tören Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement