Android'in Güvenlik Açığına Dikkat - Son Dakika
Yüksek Teknoloji

Android'in Güvenlik Açığına Dikkat

Android\'in Güvenlik Açığına Dikkat

Android telefonunuzda bulunan tüm kişisel bilgilerinizi ele geçirebilir; hatta sizi dinleyebilirler Akıllı telefonlar hayatımızın önemli bir parçası hatta birçok kişi için uçakların kara kutusu niteliğinde ama telefonlarımız ne kadar güvende? Öncelikle akıllı telefonunuz ile ilgili güvenlik güncellemelerinin önemini belirtmemizde fayda var fakat her akıllı telefon markası bu güvenlik güncellemelerini zamanında kullanıcılarıyla paylaşmıyor.

09.12.2019 13:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Android telefonunuzda bulunan tüm kişisel bilgilerinizi ele geçirebilir; hatta sizi dinleyebilirler

Akıllı telefonlar hayatımızın önemli bir parçası hatta birçok kişi için uçakların kara kutusu niteliğinde ama telefonlarımız ne kadar güvende? Öncelikle akıllı telefonunuz ile ilgili güvenlik güncellemelerinin önemini belirtmemizde fayda var fakat her akıllı telefon markası bu güvenlik güncellemelerini zamanında kullanıcılarıyla paylaşmıyor. Bu sebeple de akıllı telefon kullanıcıları istemeden de olsa güvenlik açığına sahip olan bir cihaza sahip olmuş oluyor.

Android'in Güvenlik Açığına Dikkat

Android'in güvenlik açıklarıyla ilgili her ay güncelleme hazırladığını göz önünde bulundurursak akıllı telefon markalarının her ay bu güvenlik güncellemesi üzerinde gerekli modifikasyonları yaparak kullanıcılarına yayınlaması gerekiyor. Fakat bir çok marka bu aylık güvenlik güncellemeleri konusunda hızlı çalışamıyor ve çoğu güncelleme gecikmeli olarak kullanıcılara ulaşabiliyor. Bu boşluk da ne yazık ki kötü niyetli hackerlar ve zararlı yazılımlar için hareket alanı yaratmış oluyor.

Android'in Güvenlik Açığına Dikkat

StrandHogg adı verilen bu güvenlik açığı özellikle sizin sosyal medya uygulamalarınızı, resim ve video klasörünüzü, SMS ve mikrofon özelliğinizi hedef alıyor. Bu saydığımız özellikler de akıllı telefon kullanıcıların en önem verdiği uygulamalar olduğuna göre bu açığın önemi tahminlerin ötesinde. Bu güvenlik açığı sayesinde akıllı telefonunuzun ana ekranındaki bir uygulamayı açmak için bastığınızda aslında bu kötü niyetli yazılımı açmış oluyorsunuz ve o uygulama için verdiğiniz izinler arasında SMS, resim ve video klasörüne erişim gibi izinler de yer almakta. Çoğu kullanıcı bu tür izinleri verirken içeriklerine bile dikkat etmeden onay seçeneğine bastığı için bu yazılım çoktan telefonunuza kurulmuş ve istediği yerlere erişmiş oluyor.

Android'in Güvenlik Açığına Dikkat

Bu noktadan sonra siz Facebook, Instagram, Twitter, Snapchat gibi sosyal medya uygulamalarına giriş yapmak istediğinizde otomatik girmek yerine tekrardan kullanıcı adı ve şifre giriş ekranı geliyor. Görüntü olarak bir farklılık gözlemlenmediği için akıllı telefon kullanıcısı kullanıcı adını ve şifresini girip uygulamayı açıyor. Bu sayede hacker direk olarak sizin sosyal medya hesap bilgilerinize erişmiş oluyor. Ayrıca onay verildiği için resim ve video klasöründeki bulunan herşeyi görüntüleyebiliyor ve akıllı telefon üzerindeki mikrofon özelliğini açarak canlı olarak sizi dinleyebiliyor. Android şimdiden bu güvenlik açığını kapatıp kullanıcıları korumak için bir çok güvenlik firmasıyla birlikte çalışmalara başlamış fakat asıl olması gereken akıllı telefon üreticilerinin bu güvenlik güncellemeleri en hızlı şekilde kullanıcılarına iletmesi..

Kaynak: Yüksek Teknoloji

Son Dakika Yüksek Teknoloji Android'in Güvenlik Açığına Dikkat - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement