Ankara'da Akaryakıt Yüklü Tren Kaza Yaptı - Son Dakika
Güncel

Ankara'da Akaryakıt Yüklü Tren Kaza Yaptı

Ankara'nın Sincan ilçesi Çağlayan bölgesinde yakıt taşıyan yük treni raydan çıktı. Kazada ölen ya da yaralanan olmazken, üç ayrı demir yolu hattının biri ulaşıma kapandı.

14.03.2019 07:50  Güncelleme: 11:14

Ankara'nın Sincan ilçesinde akaryakıt taşıyan yük treninin raydan çıkması sonucu demiryolu ulaşıma kapandı. Olay sonrası ifadesi alınmak üzere emniyete götürülen 2 makinist sorgularının ardından gözaltına alındı.

Ankara'nın Sincan ilçesinde raydan çıkan akaryakıt yüklü tren ve tanker vagonların yeniden demir yoluna yerleştirilmesi için çalışma başlatıldı. Gece meydana gelen kazada ölen ya da yaralanan olmazken bölgeye itfaiye ve Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekipleri sevk edildi.

4 TANKER VAGON YOLDAN ÇIKTI

Kısa sürede bölgeye ulaşan ekipler akaryakıt taşıyan TCDD Taşımacılık AŞ'ye ait blok yük treni ile 4 tanker vagonun raydan çıktığını belirledi. Olay yerine gelen TCDD ekipleri, kaza sonrası hafif yan yatan tren ve vagonların devrilmemesi için önlem aldı. Kaza nedeniyle Sincan istasyonu bölgesindeki üç ayrı demir yolu hattının biri ulaşıma kapandı.

Ankara'da Akaryakıt Yüklü Tren Kaza Yaptı

ÇALIŞMA BAŞLATILDI

TCDD ekipleri sabahın ilk ışıklarıyla çalışmalara başladı. Günün ilk ışıklarıyla birlikte TCDD ekipleri raydan çıkan tren ve vagonların yeniden demiryolu hattına yerleştirilmesi ve gerekli onarım için çalışma başlattı. Ekipler kazada hasar görmeyen ve hareket kabiliyetini yitirmeyen tanker vagonları çekici vasıtasıyla bölgeden uzaklaştırdı.

Ankara'da Akaryakıt Yüklü Tren Kaza Yaptı

DİĞER SEFERLER DEVAM EDİYOR

Kazanın meydana geldiği demir yolu hattının yeniden ulaşıma açılması için çalışmalar sürerken diğer hatlardan Yüksek Hızlı Tren (YHT) ve Başkentray banliyö seferlerinin devam ettiği öğrenildi.

Ankara'da Akaryakıt Yüklü Tren Kaza Yaptı

2 MAKİNİST GÖZALTINA ALINDI

AFAD ekipleri güvenlik önlemlerini alırken, ifadesi alınmak üzere emniyete götürülen 2 makinistin sorgularının ardından gözaltına alındığı öğrenildi.

NE OLMUŞTU?

Geçen yılın Aralık ayında YHT kaza yapmış 3'ü makinist 9 kişi hayatını kaybetmişti.

Ankara'da Akaryakıt Yüklü Tren Kaza Yaptı
Ankara\'da Akaryakıt Yüklü Tren Kaza Yaptı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ankara'da Akaryakıt Yüklü Tren Kaza Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (10)

  • Mustafa: Yarın da bu kafayla Gebze-Halkalı hattını açacaklar. Orada da haftası olmadan bir kaza yaşanır merak etmeyin. Ray üzerinde treni yürütemeyen bu zihniyetin uçak, otomobil, tank vs yapacağına inanmak için beyinsiz olmak gerek. 9 11 Yanıtla
  • .: ÖZHASEKİ BAŞA GELİNCE SORUN KALKAR. 1 11 Yanıtla
  • hakan: bunlar işin fıtratında var, tren raydan çıkar, otobüs kaza yapar, gemi batar, uçak düşer... şimdi bir zavallı sinyalci bulup, işi ona yıkarlar... 9 2 Yanıtla
  • dürbünlü amca. : eksik bir şeyler var demekki,durup dururken bu kazalar neden olsunki? 9 1 Yanıtla
  • SABOTAJ: ....akaryakıt yüklü trenin yoldan çıkması sabotaj ın tamda kendisidir....siyaseten birbirimize kızabilir veya fikirlerimiz farklı olabilir .,... Venezuela da yaşananlar sömürge zihniyetinin bir toplumu ne hallere getirdiğinin göstergesi....akıllı olmak demokratik kurallar gereği harici her türlü dayatmayı reddetmeliyiz. yoksa demokrasi dediler. Libya. Mısır...Afganistan...Irak. Suriye. vb. gibi ararız ama bulamayız aksini düşünen bu topraklara ait değil maalesef.... 3 4 Yanıtla
  • Savaş71: Benim anlamadığım sarnıç vagonu taşıyan makine ile sarnıç arasında boş bağlantı vagonu olması gerekmez miydi? Sabotaj ihtimali olacağını sanmıyorum.Yollar yeni belirli bir zaman yavaş gitmesi gereken lokomotif bende hız sınırına uymamıştır diye düşünüyorum. Ama makinistin hakkını yememek gerekir inşallah masum insanlar zarar görmez. Kusur yolda ise o yolları kontrol eden ve teslim alanları çıkaracaksın ortaya. 5 1 Yanıtla
    Savaş71: Evet sonradan farkettim ama yazımı geri çekemedim. 0 0
  • ...: yine aynı yer mi ? 3 0 Yanıtla
  • comedi sever: Normal burasi turkiye dunyada en guvenli tasima ve nasil araci trendi sayelerinde 0 0 Yanıtla
  • Doktro: ok raydan çıktı dönüşü yok 0 0 Yanıtla

Advertisement