Ankara Valisi Şahin'den Cumhuriyet Bayramı mesajı Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Ankara Valisi Şahin'den Cumhuriyet Bayramı mesajı Açıklaması

Ankara Valisi Şahin\'den Cumhuriyet Bayramı mesajı Açıklaması

Ankara Valisi Vasip Şahin, "Kurtuluş Savaşı'nı zafere taşıyan şuurun simgesi olan Türkiye Cumhuriyeti, kahraman ecdadımızın mukaddes bir emanetidir ve ilelebet payidar kalacaktır.

28.10.2020 15:25  Güncelleme: 15:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara Valisi Vasip Şahin, "Kurtuluş Savaşı'nı zafere taşıyan şuurun simgesi olan Türkiye Cumhuriyeti, kahraman ecdadımızın mukaddes bir emanetidir ve ilelebet payidar kalacaktır." ifadelerini kullandı.

Şahin, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, Türkiye Cumhuriyeti'nin 97'nci yıl dönümünü büyük bir onur ve heyecanla idrak edildiğini belirtti.

Cumhuriyet Bayramının, kökleri şanlı ve derin bir geçmişe dayanan milli diriliş ruhunun bir sonucu olduğunu vurgulayan Şahin, "Türkiye Cumhuriyeti, Türk milletinin yeniden doğuşunun adıdır." değerlendirmesinde bulundu.

Vali Şahin, mesajında şunları kaydetti:

"Cumhurun bizzat, istiklaline ve istikbaline uzanan elleri canı pahasına

kırarak egemenliği devralması ve Cumhuriyeti ilan etmesi, bir devletin temel taşlarının yerine konulduğu eşsiz bir zaferdir. Milletimiz Cumhuriyete özgürlük ve bağımsızlık ruhunu, umut ve ideallerini bağlamıştır. Kurtuluş Savaşı'nı zafere taşıyan şuurun simgesi olan Türkiye Cumhuriyeti, kahraman ecdadımızın mukaddes bir emanetidir ve ilelebet payidar kalacaktır. Bizler, bir barış ve adalet medeniyetinin mirasçıları olarak milletin bütün unsurlarını kendinde toplayan Cumhuriyetimizi özenle muhafaza edeceğiz. Cumhuriyet Bayramınızı en içten dileklerimle kutluyor, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, gazilerimizi, canlarıyla bu toprakları bize vatan yapan aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ankara Valisi Şahin'den Cumhuriyet Bayramı mesajı Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement