Antalya - Ölüm Listesinden Çocuk Planlamaya Salıncaktan Düşen Çocuğun Böbreğiyle Yaşama Tutunan Rukiye Güngör: ´Sıra Evlat Sahibi Olmaya Geldi´ Dedi - Son Dakika
Güncel

Antalya - Ölüm Listesinden Çocuk Planlamaya Salıncaktan Düşen Çocuğun Böbreğiyle Yaşama Tutunan Rukiye Güngör: ´Sıra Evlat Sahibi Olmaya Geldi´ Dedi

Antalya - Ölüm Listesinden Çocuk Planlamaya
Salıncaktan Düşen Çocuğun Böbreğiyle Yaşama Tutunan Rukiye Güngör: ´Sıra Evlat Sahibi Olmaya Geldi´ Dedi

Sağlık Bakanlığı'nın Acil Bekleme Sırasında 48 Saat Ölümle Yaşam Arasında Gidip Gelirken Gaziantep'ten 1950 Kilometre Yol Katederek Gelen Böbrekle Yaşama Tutunan Rukiye Güngör, "sıra Evlat Sahibi Olmaya Geldi" Dedi.

06.11.2010 17:02

SAĞLIK Bakanlığı'nın acil bekleme sırasında 48 saat ölümle yaşam arasında gidip gelirken Gaziantep'ten 1950 kilometre yol katederek gelen böbrekle yaşama tutunan Rukiye Güngör, "Sıra evlat sahibi olmaya geldi" dedi.

Antalya'da oturan ve 17 yıldır böbrek yetmezliği çeken 43 yaşındaki Rukiye Güngör için doktorlar 'acil nakil' kararı aldı. Eşine böbreğini vermek için gönüllü olan marangoz 45 yaşındaki Hüseyin Güngör'ün de sağlık sorunları olduğu ortaya çıktı ve verici olamayacağı söylendi. Bunun üzerine ev hanımı Rukiye Güngör, Sağlık Bakanlığı'nın acil bekleme sırasına alındı. Listeye yazıldıktan sonra her an ölmeyi bekleyen Güngör, 48 saat sonra sevinçli haberi aldı. Gaziantep'te parkta salıncaktan düşerek ağır yaralanan ve 19 gün yoğun bakımda kaldıktan sonra beyin ölümü gerçekleşen 13 yaşındaki Mehmet Ali Dilsiz'in bir böbreğinin, Rukiye Güngör'e nakledilmesi kararlaştırıldı. Gaziantep- İstanbul- Antalya aktarmalı uçakla 1950 kilometre yol katederek ulaşan böbrek, Akdeniz Üniversitesi Organ Nakli Enstitüsü'nde, Doç. Dr. Ayhan Dinçkan ve ekibi tarafından 29 Ekim günü 5 saat süren ameliyat ile Güngör'e nakledildi.

Rahatsızlığı nedeniyle evliliği süresince çocuk sahibi olamayan Güngör, "Acil bekleme sırasında yaşadığım 48 saati unutmam mümkün değil. Yaşadığım her saat, hayatım film şeridi gibi gözümün önünden geçiyordu. En büyük üzüntüm de canım gibi sevdiğim eşime evlat verememekti. Şimdi sıra evlat sahibi olmaya geldi" dedi.

"Bugünü hep bekledim" diyen Rukiye Güngör, "Böbrek hastası olduğum günden beri çevremdeki tüm insanları organ bağışı için teşvik ettim. Eşim meslek hastalığı nedeniyle bağışçı olamadı. Yıllarca bunun üzüntüsünü yaşadı. Fakat 13 yaşındaki bir çocuğun ölümünden kısa süre önce bağışladığı organlarıyla yaşama tutunmak beni duygulandırıyor. Mehmet Ali Dilsiz'in ailesini hastaneden çıkınca ziyaret edip acılarını paylaşacağım. Allah bir erkek evlat verirse adını Mehmet Ali koymak için izin isteyeceğim" diye konuştu.

Eşi Hüseyin Güngör, "Daha 6 gün önce yaşam mücadelesi veren, ölümle yaşam arasındaki ince çizgi üzerinde yürüyen eşimle bugün çocuk sahibi olamayı konuşuyoruz. İşte bu mucize olsa gerek" dedi.

Organ Nakli Enstitüsü Cerrahi Sorumlusu Doç. Dr. Ayhan Dinçkan, hastanın son durumunun çok iyi olduğunu, taburcu edilmek için son değerlerin oturmasını beklediklerini söyledi.

SALINCAKTAN DÜŞMÜŞTÜ

Gaziantep'te merkez Şahinbey İlçe Belediyesi tarafından Yeditepe Mahallesi'ne yapılan 'Engelsiz Park'ta geçen 4 Ekim'de sallanan Dr. Nilüfer Özyurt İlköğretim Okulu 7'nci sınıf öğrencisi Mehmet Ali Dilsiz, engelliler için yaptırılan özel salıncağa binince bir anlık dengesini kaybedip düşmüş, yoğun bakımda 19 gün süren yaşam mücadelesini kaybetmişti. Beyin ölümü gerçekleşen Dilsiz'in organları ailesi tarafından bağışlandı. Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Organ Nakil Merkezi ekibi, başarılı bir operasyonla Mehmet Ali Dilsiz'in 2 böbreğini ve karaciğerini aldı. Böbreğin biri Antalya'ya getirilirken, diğer böbreği 9 yaşındaki Mehmet Paşa Süt'e, karaciğeri de 13 yaşındaki Melih Kılıçoğlu'na Gaziantep'te nakledildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Antalya - Ölüm Listesinden Çocuk Planlamaya Salıncaktan Düşen Çocuğun Böbreğiyle Yaşama Tutunan Rukiye Güngör: ´Sıra Evlat Sahibi Olmaya Geldi´ Dedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement