Antdob'un Mayıs Programı - Son Dakika
Yerel

Antdob'un Mayıs Programı

Antalya Devlet Opera ve Balesi (ANTDOB), mayıs ayında 9 temsil sunacak.

30.04.2015 10:52

Antalya Devlet Opera ve Balesi (ANTDOB), mayıs ayında 9 temsil sunacak.

ANTDOB, "Ali Baba ve 40" operasını bu sezon son kez sahneye koyacak. Bestesi Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü ve Sanat Yönetmeni Selman Ada'ya, librettosu Tarık Günersel'e ve rejisi Mehmet Yılmaz'a ait 2 perdelik eser 2 ve 5 Mayıs tarihlerinde sanatseverlerle buluşacak.

Temsilleri kapalı gişe oynayan Ali Baba ve 40 Operası, dünya opera evleri repertuvarına girmiş ilk Türk operası olma özelliği taşıyor.

Nisan ayında prömiyeri gerçekleştirilen, besteci Çaykovski'nin "Uyuyan Güzel" balesi 7, 9 ve 12 Mayıs'ta tekrar sahnelenecek. Orkestra şefliğini Hakan Kalkan'ın üstlendiği ve koreografisi Marius Petipa'ya ait eseri Armağan Davran ve Volkan Ersoy kendi düzenlemeleri ile sahneye koyuyor.

Erdal Tuğcular'ın türkü düzenlemelerini ve kompozisyonunu yaptığı, Fatih Şanal'ın librettosunu yazdığı "Türkiyem" müzikali 14 Mayıs'ta sahnelenecek. Geçen sezonlarda sanatseverler tarafından büyük ilgi gören eser, anlatıcının ve yaratıcının hayal dünyasında yapmış olduğu bir seyahati anlatıyor.

Antalya Devlet Opera ve Balesi, 3. Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı Akdeniz Bölge Bando Komutanlığı iş birliğiyle 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları çerçevesinde 18 ve 19 Mayıs tarihlerinde Cumhuriyet Meydanı'nda "Ey Gençlik" konserini gerçekleştirecek.

Mayısta ANTDOB'un çocuklar için sahnelediği "Şekeronya" oyunu da devam edecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Antdob'un Mayıs Programı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement