AP Seçimlerinde Spd'nin Liste Başı Adayı Barley - Son Dakika
Güncel

AP Seçimlerinde Spd'nin Liste Başı Adayı Barley

AP Seçimlerinde Spd\'nin Liste Başı Adayı Barley

SPD, başkent Berlin'de düzenlediği toplantıda AP seçimleri için adaylarını belirledi.

10.12.2018 11:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

SPD, başkent Berlin'de düzenlediği toplantıda AP seçimleri için adaylarını belirledi. Adalet Bakanı Katarina Barley, delegelerin kullandığı 194 oyun 192'sini alarak gelecek yıl mayıs ayında yapılacak AP seçimleri için SPD'nin liste başı adayı oldu. Listenin ikinci sırasında Udo Bullmann yer alırken, 2009'dan beri AP'de milletvekilliği yapan Türkiye kökenli siyasetçi İsmail Ertuğ da listenin 10'uncu sırasında yer bularak yeniden aday gösterildi.

AŞIRI SAĞLA MÜCADELE

Barley, toplantıda yaptığı konuşmada, Avrupa'daki aşırı sağcı hareketlere karşı mücadele edilmesi çağrısında bulunarak, "Bu insanların söz sahibi olmamaları için her şeyi yapmamız gerekiyor" dedi. Avrupa'nın çok kırılgan hale geldiğini belirten Barley, birçok Avrupa ülkesinde sağ popülistlerin yükselişinden dolayı AB'nin zarar görmesinin önlenmesi gerektiğine dikkati çekti.

Babası İngiliz, annesinin de Alman olması sebebiyle çifte vatandaşlığa sahip olan Barley'in mayıs ayına kadar Almanya Adalet Bakanlığı görevinden ayrılacağı belirtiliyor. AP seçimleri 26 Mayıs 2019 tarihinde yapılacak.

SON 24 SAATTE YAŞANANLAR

Kaynak: Hürriyet

Son Dakika Güncel AP Seçimlerinde Spd'nin Liste Başı Adayı Barley - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement