Arap ve Türkmen Aşiretleri Birliği Üyesi: PYD Bölge Güvenliğini Tehdit Ediyor - Son Dakika
Güncel

Arap ve Türkmen Aşiretleri Birliği Üyesi: PYD Bölge Güvenliğini Tehdit Ediyor

Arap ve Türkmen Aşiretleri Birliği'nin Çeçen asıllı Suriyeli üyesi, terör örgütü PKK'nın Suriye'deki uzantısı PYD'nin sadece Suriye'yi değil bölge güvenliğini de tehdit ettiğini söyledi.

24.03.2016 13:48  Güncelleme: 15:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Arap ve Türkmen Aşiretleri Birliği'nin Çeçen asıllı Suriyeli üyesi Sadettin Mevlüt, "PYD, Türkiye'nin de güvenliğini, birliğini ve halkının emniyetini tehdit ediyor. Bu terör yapılanması sadece Suriye'yi değil bölge güvenliğini de tehdit ediyor. Kahraman ve mücahit Suriye halkı bu terörist planlamalara karşı mücadele ederek özgürlüğüne kavuşacaktır." dedi.

"SURİYE'NİN BİRLİK VE BERABERLİĞİNDEN YANAYIZ"

Birliğin Çeçen asıllı Suriyeli üyesi Sadettin Mevlüt, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriye'de yaşayan Çeçen halkı olarak yaklaşık 150 yıl önce geldikleri Suriye'nin birlik ve beraberliğinden yana olduklarını ifade etti.

"PYD'NİN ÜLKEYİ BÖLME PLANINI KABUL ETMİYORUZ"

Esad veya Esad himayesindeki PYD'nin ülkeyi bölme planını kabul etmediklerini vurgulayan Mevlüt, ABD ve Rusya'nın, son dönemde Esed ve Esed'in ortaya çıkardığı terör yapılanmalarıyla genelde Suriye'nin, özelde ise bölge halkının iradesine karşı harekete geçerek Suriye'nin bölünmesi gayelerini ortaya çıkardığını söyledi.

"BU VATAN ESAD'IN MÜLKÜ DEĞİL"

Parti, etnik grup veya dış mihrakların belirlediği yeni aktörlerin Suriye'yi bölmek istediklerini dile getiren Mevlüt, şöyle konuştu:

"Vatanımız bu istenen şekilde bölünmeyecektir. Batılı bazı dışişleri bakanlıklarında 40 yıldan bu yana Suriye'nin bölünmesi için ayrıntılı olarak çalışmaların yapıldığını biliyoruz. Bu vatan Esad'ın mülkü veya dışarıdan gelen terör örgütlerine ait değil, Suriye halkı olarak hepimize aittir. Esad, devrimin başından bu yana ABD ve Rusya ile beraber Suriyeyi bölme ve parçalama projesini yürütmektedir. Çeçenler ile beraber bölgede yaşayan ve devrimi destekleyen gerçek Kürtler, Araplar, Hristiyanlar ile diğer etnik gruplar Esad rejiminin planı çerçevesinde PYD aracılığıyla bölgeden sürüldü."

"PYD, TÜRKİYE'NİN GÜVENLİĞİNİ TEHDİT EDİYOR"

Terör yapılanmasının sadece Suriye halkını tehdit etmediğini aktaran Mevlüt, "PYD, Türkiye'nin de güvenliğini, birliğini ve halkının emniyetini tehdit ediyor. Bu terör yapılanması sadece Suriye'yi değil bölge güvenliğini de tehdit ediyor. Kahraman ve mücahit Suriye halkı bu terörist planlamalara karşı mücadele ederek özgürlüğüne kavuşacaktır." dedi.

"SURİYE, TÜM SURİYELİLERE AİT"

Arap ve Türkmen Aşiretleri Birliği Başkan Yardımcısı Ahmet Abbud Cuğani de birlik içindeki tüm aşiretler adına PYD'nin ilan ettiği federasyonu kesinlikle kabul etmediklerini söyledi.

Bu ilanın açıklanmasını şiddetle kınadıklarını vurgulayan Cuğani, "Suriye tüm Suriyelilere aittir. Hiçbir parti veya kuruluşun kendi başına Suriye konusunda karar vermeye hakkı yoktur." diye konuştu.

"ANKARA VE İSTANBUL'DAKİ İNTİHAR SALDIRILARINI KINIYORUZ"

Suriye hakkında verilecek bir kararın tüm Suriye halkı tarafından verilmesi gerektiğine işaret eden Cuğani, Ankara ve İstanbul'da meydana gelen intihar saldırılarını kınadıklarını da sözlerine ekledi.

Vılde Aşireti Reisi Muhammed Said Bursan ise Arap ve Türkmen aşiretleri olarak PYD'nin federasyon ilanını kınadıklarını ve kesinlikle kabul etmediklerini belirterek, Suriye'nin tek ülke olarak kalması dışındaki seçenekleri ve bölünmeleri kesinlikle kabul etmediklerini vurguladı.

Arap ve Türkmen Aşiretleri Birliği Üyesi: PYD Bölge Güvenliğini Tehdit Ediyor
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Arap ve Türkmen Aşiretleri Birliği Üyesi: PYD Bölge Güvenliğini Tehdit Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (3)

  • yibo: EYY ANADOLU HALKI... LÜTFEN SOLDAN ( chp-hdp) UZAK DURUN.ÇEVREMİZİ UYARALIM..BUNLAR ADAMI YA HAİN YAPAR YA DA DİNSİZ....... 18 32 Yanıtla
  • Ne Mutlu Türk'üm diyene: Allah belanızı versin sizin kahrolası pislikler 22 26 Yanıtla
  • Trbz10: Tc buraya operasyon yapsa, mehmetçik arlarına dalsa!!!!! Bu kadar tavuğa horoz da lazım!! 0 2 Yanıtla

Advertisement